Ciberseguretat a Reus a l’abast de joves amb TEA

REDESSA Tecno va oferir ahir un curs de prevenció a adolescents amb autisme

15 diciembre 2024 14:01 | Actualizado a 15 diciembre 2024 14:02
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciberseguretat és un element que cada vegada està agafant més força entre la societat per combatre tot tipus d’assatjaments, suplantacions o estafes a Internet. Els joves, entre d’ells els diagnosticats amb trastorn de l’espectre autista o TEA, són una part d’aquesta societat que es veu exposada a molts dels perills que hi ha a les xarxes socials, als videojocs o fins i tot a les noves inteligències artificials. És per aquest motiu que REDESSA Tecno en conjunt amb l’Associació Supera’t, van oferir ahir al matí un curs de ciberseguretat destinat a joves diagnosticats amb TEA, així com als seus pares.

Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, destacava l’actuació per part de l’empresa: «Per part de REDESSA, impulsem les iniciatives a favor d’un ús responsable de la tecnologia entre diferents col·lectius, en aquest cas, en joves amb trastorn de l’espectre autista i les seves famílies, per tal de donar-los mesures i pautes en la prevenció del ciberassetjament».

El curs tenia l’objectiu de que aquests joves poguessin saber les eines i aconseguir més seguretat, segons explicava Mònica Bellido, presidenta Associació Supera’t: «Moltes de les persones amb autisme han rebut assatjament virtual i són més propenses a seguir rebent-lo. Per tant el nostre objectiu és que surtin d’aquest curs amb més seguretat i amb eines per poder combatre aquest assatjament».

La presidenta de l’associació també destacava que, de moment, l’iniciativa està anant a un bon ritme degut a la quantitat de membres del grup que van voler participar en aquesta xerrada.

El curs va comptar amb la ponència d’en Jordi González, formador i CEO de Sky Developer Programmer, expert en Ciberseguretat. L’expert va donar diversos consells i va explicar els principals punts d’atacs per part del ciberdelinqüents cap als usuaris més vulnerables. En el cas dels joves, un dels més utilitzats per realitzar assatjament i posteriors amenaçes és la difusió d’imatges de caràcter sexual sense consentiment. González explicava com s’ha d’actuar en aquests casos: «Molts adolescents no ho diuen per por a ser rebutjats, però s’ha de denunciar als cossos de seguretat. Mai us trobareu sols en aquests casos».

L’ expert també destacava els perills els quals poden trobar els usuaris si fan ús d’una mateixa contrasenya a diverses plataformes: «No és gens recomanable. S’han de pensar contrasenyes fàcils de recordar i difícils d’esbrinar. Els ciberdelinqüents tenen la capacitat d’en menys d’un segon, esbrinar-ne una fàcil».

Una de les altres amenaçes més comunes és la suplantació d’identitat per part de molts adults que pretenen quedar amb joves o menors d’edat, fet pel qual s’ha de comprovar en tot moment amb qui es parla, segons González.

Per últim, l’expert mencionava que, davant d’estafes on demanin diners, «no s’ha d’accedir».

Comentarios
Multimedia Diari