Gol de sant Magí

24 agosto 2024 19:23 | Actualizado a 25 agosto 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Molts clubs de futbol mantenen el costum d’encomanar-se al patró o patrona de la ciutat per tal d’obtenir bons resultats esportius. Aquesta mateixa setmana ha estat el Reial Saragossa l’equip que també ha invocat el patrocini espiritual de la Verge del Pilar. El dia que fan l’ofrena, abillen la imatge de la Pilarica amb un mantó amb els colors i l’escut de l’equip de futbol. Val a dir que el Saragossa també té pater, Juan Antonio Gracia, de 99 anys.

La plantilla del Nàstic va complir la tradició de visitar el santuari de Loreto i la capella de sant Magí en començar la Lliga

M’ha picat la curiositat per saber qui és el protector del Màlaga Club de Futbol. És la Divina Pastora, a la parròquia de la qual acut la formació que la temporada passada ens va clavar un disgust difícil d’oblidar. Enfront de la Divina Pastora no li podem retreure res a sant Magí. És curiós que en una societat cada cop més secularitzada es mantinguin ben vigents aquestes ofrenes futbolístico-religioses. També, la imatge de jugadors senyant-se en entrar al camp o assenyalant el cel per donar les gràcies després de fer un gol són habituals. Comença la Lliga i als nostres sants protectors se’ls ha girat feina.

Comentarios
Multimedia Diari