Renovables: benvinguda sigui la imaginació (mentre no serveixi d’excusa)

20 marzo 2023 20:20 | Actualizado a 21 marzo 2023 07:00
Marc Segura
Comparte en:

L’acord que hem aconseguit per al traspàs de les carreteres estatals que tenen consideració d’urbanes, presentat el passat divendres, és primer que res una enorme notícia per a Tarragona.

Ho és pel fet que vindran acompanyades d’inversions en diferents projectes per part del Ministerio de Movilidad, Transportes y Agenda Urbana que han de compensar la responsabilitat que assumeix l’Ajuntament en la conservació d’aquestes infraestructures viàries. Però ho és sobretot perquè no responen a necessitats aïllades i diverses, sinó que tenen sentit dins del conjunt d’intervencions que l’Ajuntament de Tarragona hem emprès aquest mandat seguint els nostres dos objectius estratègics d’actuació: la cohesió social i la sostenibilitat.

A grans trets, les principals intervencions són: el carril passeig ciclable de Llevant, fins el límit amb el municipi d’Altafulla; l’ampliació del Pont del Francolí per l’Avinguda de Roma, generant carrils per a vianants i bicicletes que actuaran com nexe d’unió entre el Centre i els barris de Ponent; la millora de la calçada fins a Bonavista i l’actuació sobre el malmès tram de carretera del Tanatori, on s’hi renovarà el paviment i s’hi posaran voreres amb il·luminació.

Les inversions tenen sentit dins del conjunt d’intervencions que hem emprès seguint dos objectius estratègics:
la cohesió social i la sostenibilitat

Només amb les actuacions a la N340 donem alternativa a la mobilitat carbonitzada a través de vies de mobilitat activa que contribueixen a la descarbonització del dia a dia i esdevenen una oportunitat econòmica a través del cicloturisme, apropant les 9.000 places de usuaris dels càmpings al centre de Tarragona i generant noves oportunitats econòmiques, comercials, de restauració, de visita als nostres monuments patrimonials, etc. Bo pels veïns, bo pels visitants.

La segona de les grans intervencions afecta a la T11 des del Pont de Santa Tecla a l’entorn de La Floresta, Albada i Parc Riu Clar. Hi haurà un carril per bicicletes i vianants entre aquests dos punts, enllaçant directament amb l’entorn de l’Hospital Joan XXIII.

Actuació que també suposarà la pacificació de la T11 a través de la unió, a peu pla, dels dos costats dels barris de Ponent, ara partits per la carretera, a través d’un pas de vianants regulat per un semàfor que unirà la Rambla de l’Albada i l’Institut de Torreforta. Un espai on precisament estem urbanitzant una zona verda enjardinada i plena d’arbres. Un autèntic salt endavant en la connectivitat i cohesió entre les dues zones de Ponent i el Centre de Tarragona.

El tercer gran projecte consisteix en la col·locació de pantalles acústiques per evitar el soroll de l’A7 a l’alçada del Parc Francolí, Joan XXIII, Tarragona 2, Rovira i Virgili i Aqüeducte

El tercer gran projecte dona solució a una reivindicació històrica dels veïns de les zones més afectades pel soroll produït per la circulació a l’A7 i consisteix en la col·locació de pantalles acústiques a l’alçada del Parc Francolí, Joan XXIII, Tarragona 2, Rovira i Virgili i Aqüeducte.

Gairebé 13 milions d’euros importants per Tarragona pel fet mateix de la inversió, però sobretot per seva capacitat transformadora. Actuacions que s’integren en el full de ruta que aquest govern defensa: cohesionar Tarragona, reduint les distàncies entre barris, fent que el sentiment d’orgull i pertinença sigui compartit i eliminant les desigualtats; i apostar fermament per la sostenibilitat mediambiental, reduint la petjada de carboni, millorant la qualitat de l’aire que respirem i promovent models de mobilitat saludables. Treballem per convertir les carreteres que ens separen en avingudes que ens uneixin!

Dia a dia, reunió a reunió, trucant portes, fent-nos pesats i exigents és com construïm aquest demà en què Tarragona sigui encara més atractiva i admirada.

Comentarios
Multimedia Diari