Francesc Roca: «Oferirem noves eines al ciutadà per millorar l’accés al mercat laboral»

Entrevista al regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de la Canonja. Roca explica que l’Ajuntament farà un calendari anual de formacions per al 2022

08 octubre 2021 14:12 | Actualizado a 08 octubre 2021 17:30
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Canonja fa una aposta clara per la formació i l’ocupació. Entre altres, fa cursos de monitor de menjador, logística de magatzems, per millorar la recerca feina, noves tecnologies en la recerca activa de feina, de socorrista, o relacionats amb el turisme.

Quins plans d’ocupació i formació tenen programats a l’Ajuntament de la Canonja per a enguany?
Des del SOC, amb la  col·laboració de l’Ajuntament, tenim un pla d’ocupació per a 4 persones que formaran un grup de dues parelles per fomentar i informar del bon ús dels serveis que tenim al poble, parcs, brosses i normativa per a animals de companyia. Pel que fa a la formació, s’han fet dues formacions de carretoners amb un total de 30 persones que han assolit la formació i posterior carnet, al setembre vam fer el curs de manipulació d’aliments, i al novembre farem el curs de monitors de lleure. Aquests últims amb fons totalment propis.

Quines són les accions formatives previstes? 
Per al pròxim any farem un calendari anual de formacions, que publicarem a la web de l’Ajuntament per facilitar i difondre les formacions a tot el municipi de la Canonja. Formacions com ara monitor de menjador, logística de magatzems, càpsules formatives per millorar la recerca de feina, càpsules formatives de noves tecnologies en la recerca activa de feina, curs de socorrista, cursos i formacions relacionats amb el turisme, ja que tenim a l’abast nuclis amb una alta demanda turística. Formacions encaminades a millorar l’ocupacionalitat dels ciutadans de la Canonja, adquirint els coneixements bàsics al mercat de treball i aplicar-los a l’entorn laboral actual. Amb l’objectiu de millorar els perfils laborals i capacitats dels ciutadans/es aturats/des del municipi.

Quan s’inicien i quina durada tenen?
La durada de les formacions dependrà del tipus de formacions, hores concretes, setmanes o mesos, tenint en compte les característiques pròpies de cada curs. 

Qui se’n podrà beneficiar?
Se’n podrà beneficiar en primer lloc tots i totes les aturades empadronades al municipi, quan les formacions siguin totalment de fons propis, també tindran cabuda les persones que estiguin ocupades i vulguin millorar el seu currículum.

Quins objectius volen assolir amb aquests nous plans?
L’objectiu és millorar les capacitats i aptituds dels ciutadans/es de la Canonja que es troben en situació d’atur o volen millorar el seu perfil professional, encaminant els esforços en la seva autorealització, i compliment d’objectius, en aquest cas trobar una feina. Tenint en compte l’actual mercat de treball colpejat per la Covid-19, els ERTO, i la dificultat d’incorporar-se per primera vegada al mercat de treball o reincorporar-se després d’un temps a l’atur. L’Ajuntament de la Canonja és conscient de l’escenari actual al mercat de treball i per això vol treballar per oferir eines i oportunitats als seus ciutadans/es per millorar l’accés al mercat de treball.
Com creu que la joventut es pot motivar?
Treballem conjuntament amb l’àrea de joventut de l’Ajuntament per coordinar activitats, formacions i iniciatives dirigides al jovent de la Canonja, com ara el curs de monitors de lleure dirigit a joves de 18 a 22 anys.  Aquest curs els obrirà oportunitats de feina, formació i realització personal treballant a la comunitat i per la comunitat. Aquest treball conjunt continuarà en l’organització de formacions anuals en perspectiva de la població jove de la Canonja. És per això que aquesta regidoria treballa horitzontalment amb les altres regidories de Joventut, Serveis Socials i la de Recursos Humans de l’Ajuntament, conscients que només així podem englobar tots els aspectes que poden donar sortida als joves amb dificultats que volen trobar la seva primera feina o millorar la seva vida laboral.

Els fan amb alguna col·laboració o acord extern? 
Algunes formacions són subvencionades íntegrament per IDFO i altres pels estaments oficials com el SOC o Garantia Juvenil. Intentem aprofitar les oportunitats que ens puguin arribar de les diferents administracions, la resta d’actuacions es fan amb  fons propis.

Comentarios
Multimedia Diari