L’Aldea es posa en alerta amb l'arribada de la temporada de la carxofa

El municipi va ser pioner en incorporar la figura de guarda rural per augmentar el control sobre els furts agrícoles

08 noviembre 2021 19:40 | Actualizado a 09 noviembre 2021 13:24
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Aldea ha iniciat la vigilància dels camps agrícoles per la temporada de la carxofa. Ja el municipi va ser pioner fa un any i mig en incorporar la figura de guarda rural, amb l’objectiu d’incrementar la vigilància als camps. I és que l’horta de l’Aldea és un dels principals motors econòmics del municipi.

Des de la Regidoria de Seguretat, conjuntament amb la Guàrdia Municipal i el Cos d’Agents Rurals, s’ha posat en funcionament de nou el servei de vigilància dels camps agrícoles aldeans per la campanya de producció d’hivern, especialment per la temporada de la carxofa.

«Aquesta mateixa setmana hem iniciat les patrulles amb Agents Rurals per diferents camps de tot el poble, fent especial incís amb els camps de carxoferes», explica el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de l’Aldea, Pepe Caballé. «Ja fa dos anys, vam decidir apostar per la vigilància al camp amb una parella de guardes rurals. Fem dos campanyes, a l’estiu i a l’hivern. A l’estiu sobretot és pel meló de moro (síndria), i a l’hivern quan comença la garrofa i la carxofa. També hi ha enciam, coliflor... Els agents i els guardes intensifiquen la vigilància per totes les zones en general i la presència policial ajuda a intimidar possibles delinqüents».

El bon preu de la garrofa també va fer que l’Aldea incrementés el control en certs punts estratègics on circulaven vehicles, ja que l’any passat van incrementar-se els robatoris arreu. Gràcies a aquest control, a l’Aldea es van evitar cinc furts de garrofa l’any passat, més de dos tones.

La vigilància als camps era una reivindicació de molts pagesos de l’Aldea, amb una extensa horta de fruites i hortalisses, peticions que també havia fet seues el sindicat Unió de Pagesos.

«La veritat és que creiem que està funcionant molt bé. Ens ho havíen demanat feia temps i ens ho han agraït», valora el regidor de Seguretat.

Els guardes rurals treballen conjuntament amb la guàrdia municipal i alhora estan en contacte directe amb la Guàrdia Civil i el Seprona.

A més, els pagesos i els cossos de seguretat tenen un canal de comunicació directe per on enviar qualsevol tipus d’informació o avís, així com imatges de qualsevol detall o vehicle sospitós.

«Ells mateixos poden enviar una fotografia d’un vehicle sospitós que circule per la zona, per avisar als guardes i agents», precisa Caballé.

Els lladres no tenen un horari establert per cometre el delicte i, segons els agricultors, els robatoris es poden cometre en qualsevol moment del dia, però destacant les franges horàries del vespre i la nit. Especialment en el cas de la síndria, els furts d’anteriors anys es portaven a terme durant la nit. Els més grans sobretot a les portes del cap de setmana, per vendre el producte possiblement a mercats setmanals.

Comentarios
Multimedia Diari