El Govern recupera l’Avant entre Tortosa i Barcelona

Durant la reunió de l’Òrgan Mixt Generalitat-Renfe, l’operadora es compromet a posar una data per aquests serveis aquest juliol mateix

10 julio 2024 20:36 | Actualizado a 10 julio 2024 20:48
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla, ha posat en valor avui l’acord a què el Govern ha arribat amb el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per a recuperar l’Avant entre Tortosa i Barcelona, i millorar les freqüències de l’Avant Lleida – Barcelona, després de la reunió que s’ha desenvolupat al Departament de Territori de l’Òrgan Mixt de Coordinació i Control Generalitat-Renfe.

En aquesta reunió, l’operadora s’ha compromès a donar aquest mes de juliol una data per aquests nous serveis, el cost dels quals assumirà l’Estat, ha remarcat el secretari.

$!El secretari general de Mobilitat, Marc, Sanglas.

Tant l’Avant de Tortosa, que Renfe va interrompre arran de la pandèmia, com la millora de l’Avant de Lleida són dues importants demandes territorials, ha remarcat Sanglas, i “dues bones notícies”, ja que milloren les connexions i l’aposta ferroviària del Govern.

Un altre dels temes que s’ha tractat en la reunió han estat les pròximes afectacions al servei amb motiu d’obres en la infraestructura i els serveis alternatius de transport. En aquest sentit, “ens preocupa especialment el tall de Roda de Berà; hem fet arribar a Renfe en les reunions que mantenim i a la secretària d’Estat de Transport Terrestre, Marta Serrano, alguns elements a tenir en compte en elaborar el pla alternatiu de transport”, ha assenyalat Sanglas, per afavorir la mobilitat de les persones usuàries.

En afectar un bon nombre de línies del sud, que concentren un volum important de passatgers, aquest “serà el tall més important de servei a partir de la tardor i amb experiències anteriors que hem tingut, demanem sobretot que hi hagi molta comunicació i donar eines a la ciutadania perquè pugui decidir” en els seus desplaçaments, ha exposat Sanglas. “I un altre element: que s’informi amb antelació”, ha afegit.

Retard en la implantació de l’RL4

D’altra banda, Renfe ha comunicat a la Generalitat que completarà el desplegament dels nous serveis a Rodalies Lleida amb l’RL4 Manresa-Lleida aquesta tardor, en lloc de l’estiu –com inicialment s’havia acordat--, com a conseqüència de “certes dificultats de la companyia”, pel que fa a material mòbil i personal, ha exposat el secretari de Mobilitat i Infraestructures. La companyia ha expressat la voluntat que “aquest juliol concretarà la data de posada en funcionament” i Sanglas ha afirmat que “el que és important és que van agafant forma els acords”, tot i que més tard “del que seria preferible”.

A principis de febrer va entrar en funcionament l’RL3 entre Cervera i Manresa, amb un increment de quatre expedicions per sentit entre aquests municipis. Aquesta representava una primera fase de les millores en el servei a les Rodalies de Lleida. La segona fase de les millores, en concret entre Lleida i Manresa (l’RL4), consistirà en passar de 3 a 5 freqüències. L’objectiu: doblar els serveis a les rodalies de Lleida (Cervera-Lleida-Manresa), de 6 a les 12 previstes. Renfe hi prestarà aquests serveis fins que Ferrocarrils de la Generalitat passi a ser-ne l’operadora, el segon semestre de 2025.

Comentarios
Multimedia Diari