El Castell de Vila-seca obrirà dimarts ininterrompudament, de 9 a 21 hores, amb motiu del Dia Mundial del Museus. L’edifici està documentat des del segle XII, quan, durant el repoblament del Camp de Tarragona, el rei Alfons I el Cast, l’arquebisbe de Tarragona, Bernat Tort, i Guillem de Tarragona, en van fer donació a Ramon d’Olzina (1162 i 1168), tot i que molt probablement els seus orígens són anteriors.
L’any 1397 la propietat va ser adjudicada a Beatriu de Queralt. Posteriorment va passar a mans de Bernat de Saportella, qui l’any 1525 la va vendre a l’arquebisbe Pere Cardona. L’any 1899 el Castell i les seves terres van ser adquirides per Isidre de Sicart i Torrents, que va fer transformar la construcció d’acord amb el projecte de l’arquitecte Enric Fatjó i Torras i passà a identificar-se com el Castell del Comte de Sicart. Europa.
Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, el 22 d’octubre de 2005 l’Ajuntament de Vila-seca va adquirir a la família Sicart-Girona el Castell i el jardí adjacent. Gràcies a aquesta adquisició, el Castell tornà a ser de titularitat pública, i l’Ajuntament de Vila-seca inicià un procés de restauració i recuperació de l’edifici i del jardí del Castell. El desembre de l’any 2018, l’Ajuntament i la Fundació Vila Casas signen un conveni per tal de posar a l’abast del públic el fons d’art contemporani de la Fundació. Amb aquest acord s’assoleix la voluntat de fer de l’espai expositiu del Castell un referent cultural del Sud de Catalunya, al mateix temps que es contribueix a la difusió de l’obra dels artistes catalans.
La primera de les exposicions, dedicada a Antoni Tàpies, ha donat pas a l’exposició de fotografies d’Agustí Centelles Testimoni d’una guerra 1936-1939, que es pot visitar fins el 19 de setembre. Excepcionalment, fins al 31 de juliol de 2021, l’entrada serà gratuïta.