Antonio Ollés, de 55 anys, en porta nou a l’Ajuntament de Santa Bàrbara (Montsià) com a regidor. Des del passat mes de març és l’alcalde del municipi, després de la renúncia d’Alfred Blanch. Uns mesos complicats per la pandèmia de Covid-19 però dels quals en fa un primer balanç positiu.
Va prendre possessió del càrrec el 17 de març, en ple estat d’alarma pel coronavirus.
Sí, sempre he estat alcalde en pandèmia. Feia quatre dies que s’havia decretat l’estat d’alarma quan vam fer el ple de presa de possessió. Aquell va ser presencial sense públic i ara, després de sis mesos, tornarem a fer-ne un de presencial.
Com funciona el govern de coalició amb ERC?
Fins fa poc més d’un any a Santa Bàrbara sempre havia governat Convergència amb majoria absoluta. Aquest mandat Junts per Santa Bàrbara vam tenir 4 regidors i per tant vam perdre la majoria, però continuem governant amb un acord amb els dos regidors d’ERC, que està funcionant molt bé.
I com han estat aquests mesos al municipi?
Complicats com a tot arreu. Però hem intentat prendre mesures per ajudar el nostre teixit comercial i de pimes. En aquest sentit, hem habilitat una partida de 21.500 euros, que es pot ampliar, per a ajuts a aquests sectors. Uns recursos que sortiran, en part, de la redistribució del pressupost, ja que per exemple no vam poder fer les festes. Tampoc podrem fer la Fira de l’Oli, al novembre, tal i com la concebem tots els anys.
Quins projectes es marca com a prioritat?
Un dels principals és la rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament. Ja hi ha tres fases fetes i pagades amb recursos propis; i ara emprenem la quarta, que suposa la reforma de les façanes i tancaments. Encara quedaran dues fases més. L’objectiu és que al 2023 puguen tornar a l’edifici, després de diversos anys en un emplaçament provisional. Tota la remodelació suposa una inversió d’1,3 milions, dels quals ja hem gastat la meitat. Ho fem per fases perquè no ens volem endeutar.
Preveu nous equipaments?
Una altra obra important és la nau polivalent. La licitarem el mes que ve. Necessitem un espai tancat per acollir esdeveniments festius, esportius i la mateixa fira, que ara es fa en carpes. És una inversió de futur per al poble, molt necessària. L’obra tè un cost de més de 400.000 euros, que assumirem en dues anualitats.
Hi ha altres obres previstes al municipi?
També cal destacar el projecte de canalització del barranquet (barranc del Pelós) que travessa el poble d’oest a est i que ha comportat diverses inundacions en els últims anys. És un projecte que van iniciar i continuar els dos alcaldes anteriors i que espero poder acabar jo. L’obra es va dividir en set trams, i ja només en queden dos.
I què passa finalment amb les Cases del Vallès?
Eren unes cases del segle XIX que van patir un ensorrament. Eren part del nostre patrimoni però malauradament van caure i difícilment es podien recuperar. Així que es van enderrocar. Ara l’Ajuntament hem adquirit aquest solar de gairebé 400 metres quadrats, situat al centre del poble, el qual es destinarà provisionalment a aparcament de vehicles, però no es descarta poder donar-li algun altre ús en el futur. Com a actuació immediata es procedirà a arranjar i formigonar el solar, així com a posar la senyalització necessària per tal de poder habilitar les places d’aparcament.
Molts projectes per a un municipi amb un recursos modestos...
Som un ajuntament amb un pressupost de 3,1 milions d’euros. Però no estem endeutats i tenim una plantilla ajustada, de manera que podem dedicar partides a inversió. I així volem seguir.