<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Amposta vol millorar els espais verds

El Pla director del verd urbà revisarà les zones verdes i analitzarà com millorar-les

27 noviembre 2023 08:23 | Actualizado a 27 noviembre 2023 19:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta treballa per millorar els espais verds a la ciutat. Per fer-ho, ha elaborat un pla director del verd urbà, un document que orientarà sobre la planificació i gestió de les zones verdes de la ciutat.

En aquesta guia, que es preveu que estigui acabada entre finals d’aquest 2023 i principis del 2024, contemplaran diverses actuacions per anar creant aquesta transformació verda a la ciutat. D’una banda, consisteix d’una anàlisi per entendre com està el verd urbà i quines són les directrius a seguir per solucionar les problemàtiques existents. És el cas d’arrels que afectin serveis o arbres que impedeixin una correcta il·luminació de la via pública.

D’altra banda, amb les noves directrius es faran propostes d’espècies per a diferents espais on s’ha detectat que estiguin en mal estat, com per exemple les palmeres del Poblenou.

El cost de redacció del pla és d’uns 18.000 euros, finançat en major part per la Generalitat

Segons destaca Núria Marco, regidora d’Acció Climàtica i Medi Rural a l’Ajuntament d’Amposta, «la importància que ha de tenir la transformació verda en la ciutat, en aquest mirant de millorar tot allò que s’ha construït al llarg dels anys d’una determinada manera perquè no hi havien les necessitats climàtiques que tenim ara. És veure com ho podem readaptar i acabar transformant la ciutat en una més verda».

El cost de redacció d’aquest pla és de prop de 18.000 euros, finançat en un 90% pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a través de les Subvencions per al finançament d’actuacions a les reserves de la biosfera a Catalunya. A més, les accions del pla estan també alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030 que, segons explica la regidora, també s’està acabant de redactar.

Inventari de l’arbrat

L’inventari actualitzat dels arbres d’Amposta és d’uns 5.000. La ràtio és d’un arbre per cada 4,5 habitants. Amb aquest pla es planificaran les mesures necessàries per assolir un arbre cada tres persones i inclourà també l’estudi de l’estat de les zones verdes, criteris de disseny i planificació dels carrers arbrats, selecció d’espècies, criteris de plantació i manteniment i protecció de l’arbrat.

«Més arbres és una de les coses que sabem que fan falta, no només a Amposta, també a altres llocs i més tenint en compte la problemàtica que tenim amb les onades de calor. Moltes de les propostes seran dotar de més arbres o vegetació als carrers principals per on la gent circula i no n’hi ha. També mirar com es pot posar i dotar de més verd a aquests carrers», assenyala Marco, concloent que «una de les accions que s’implementaran serà l’adopció de més vegetació a la ciutat».

Comentarios
Multimedia Diari