L’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp va celebrar ahir al Teatre Bartrina l’acte central del vint-i-cinquè aniversari, que va comptar amb una xerrada a càrrec del Dr. Jordi Peña Casanova.
«A Reus vam començar l’any 1998, com a delegació de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona, amb la inquietud d’oferir els serveis més pioners en l’àmbit de l’estimulació cognitiva», rememora la directora de l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, Institut Lerin Neurocognitive, María Jesús Lerín Sicília.
Després de la inauguració, el 2010, del ‘Centre Diürn Especialitzat en Alzheimer’, l’any 2011, la institució va rebre l’acreditació com a centre de dia especialitzat per la Generalitat. És per això que María Jesús Lerín Sicília ressalta que «sempre hem evolucionat a més, esdevenint, actualment, l’únic centre terapèutic de la província de Tarragona especialitzat en trastorns neurocognitius i expert en teràpies no farmacològiques».
«D’una banda, les teràpies cognitives, relacionades en estimular l’atenció, l’orientació, la memòria i el llenguatge; d’altra banda, les teràpies físic-funcionals, desenvolupades per professionals de la fisioteràpia i terapeutes ocupacionals; i finalment les teràpies emocionals, entre les quals som pioners en el desenvolupament de la Terapia T2E®, que treballa les 42 emocions positives que té l’ésser humà».
«Sempre hem evolucionat a més, esdevenint, actualment, l’únic centre terapèutic de la província de Tarragona especialitzat en trastorns neurocognitius i expert en teràpies no farmacològiques»
Paral·lelament, l’associació també col·labora en tres investigacions, a més de donar servei i atenció als municipis de la comarca del Baix Camp, «fruit del compromís per apropar l’estimulació cognitiva a les persones que ho necessitin». Així, en l’àmbit de la sensibilització, l’entitat impulsa el programa Sembrant Llavors a les escoles, «per fomentar la prevenció de la malaltia i divulgar estratègies per cuidar a persones amb trastorns neurocognitius».
Per acabar, María Jesús Lerín Sicília assenyala que «d’una persona amb malaltia d’Alzheimer el que esperem és que conservi el que té i acompanyar-la en el procés, així com que sàpiga que té un entorn familiar que l’estima».