<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els escolars, a favor de la igualtat i el medi ambient

Els alumnes de segon de l’ESO tenen una formació cívica una mica per sobre de la mitjana dels països més avançats.

04 diciembre 2023 10:56 | Actualizado a 05 diciembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els adolescents espanyols destaquen internacionalment pel seu compromís elevat amb la igualtat entre homes i dones i per la defensa del medi ambient. Així ho certifica un informe sobre la formació cívica i ciutadana dels nois de 12 i 13 anys realitzat per l’Associació Internacional per a l’Avaluació del Rendiment Educatiu (IEA) a 22 països, 16 de la Unió Europea, on ha entrevistat amb un ampli qüestionari desenes de milers d’estudiants (segon curs de l’ESO a Espanya), professors i equips directius.

Els estudiants espanyols van aconseguir un bon resultat a la prova, en situar-se una mica per sobre de la mitjana internacional, ja que la seva competència cívica va ser valorada en conjunt amb una nota de 510 punts, dos punts més que la mitjana de tots els països i de la dels estats de la UE, que va ser de 508.

Els alumnes de segon de l’ESO estan entre els més favorables a la igualtat entre gèneres, amb un índex de suport (55 punts) per sobre de la mitjana dels països de l’estudi i dels la UE ( totes dues en 52 punts) ia només tres punts del país amb més compromís, Taiwan, que va marcar 58 punts. On els adolescents espanyols realment van destacar va ser la seva preocupació pel medi ambient. Van obtenir amb Taiwan i França l’índex més elevat (53). La prova també va servir per etiquetar el sistema educatiu espanyol com un dels més equitatius del planeta, ja que és un dels que té menys variació de competències cíviques entre escolars amb diferents nivells de renda, socioculturals, de gènere diferent o pertanyents a entorns rurals o urbans. Així, a tots els països l’alumnat procedent d’un entorn socioeconòmic i cultural més afavorit aconsegueix un rendiment millor. De mitjana, per cada punt dincrement daquest índex (més nombre dafavorits) el resultat millora 38 punts. A Espanya, en canvi, la diferència només és de 32 punts, la cinquena menor dels països analitzats i la tercera de la UE.

Si la lupa es posa al gènere, les alumnes obtenen de mitjana millor rendiment que els alumnes (26 punts a tot l’estudi i 27 punts a la UE). A Espanya, però, la diferència baixa a 17 punts, la segona menor entre els països participants.

Comentarios
Multimedia Diari