Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Concert sobre l’impacte de la música al cervell a l’auditori de Vila-seca

L’orquesta de la URV ha partcipat en aquest esdeveniment que ha permès mostrar l’efecte musical cap a les persones

21 abril 2023 13:11 | Actualizado a 21 abril 2023 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Orquestra Simfònica de la Universitat Rovira i Virgili va participar aquest dijous a la tarda en un concert experimental sobre l’impacte cerebral de la música, que va tancar la Jornada de Música, Neurociència i Salut organitzada pel Patronal Municipal de Música de Vila-seca i celebrada a l’auditori Josep Carreras.

El concert tenia l’objectiu de comprovar com l’activitat musical suposa una gran estimulació neuronal i dinamitza el cervell de músics i públic.

Durant el concert de l’orquestra de la URV, dirigida per Miquel Massana, i de l’orquestra Lully del Conservatori de Vila-seca, diversos músics i algunes de les persones del públic es van col·locar al cap dispositius d’encefalograma EEG portàtils g.Unicorn, desenvolupats per l’empresa G.Tec Medical Engineering, que permeten mesurar l’activitat cerebral.

Mentrestant, quatre pantalles mostraven en temps reals els paràmetres i marcadors biològics mesurats, fent visibles les ones cerebrals dels participants, les zones del cervell amb més activitat neuronal i, en definitiva, com d’actiu és el cervell davant l’estimulació musical. Aquest tipus d’experiment ha d’ajudar a verificar el sistema de cara a la recerca científica, sobretot pel que fa a estudis sobre trastorns per dèficit d’atenció.

La jornada va comptar també amb les presentacions de dos llibres, La música com a experiència humana, de Marc Serra, mestre especialista de música a primària i professor de màster de neuromúsica, i “Música en escuela infantil”, de la musicoterapeuta Susanna Sarrà. També s’han presentat els guants Handpoem, que tenen sensors i aplicacions mèdiques, a càrrec d’Oriol Ribera, enginyer de telecomunicacions i fundador de l’empresa que els ha creat. Finalment, la presentació del concert experimental ha anat a càrrec de Jordi A. Jauset, músic i divulgador científic, i Marc Sebastián Romagosa, investigador clínic a G.Tec Medical Engineering.

Comentarios
Multimedia Diari