<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona: El concurs de mestres romescaires arriba a la 30 edició

L’acte es farà diumenge al barri del Serrallo i està organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme

26 septiembre 2024 11:26 | Actualizado a 26 septiembre 2024 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dijous, 26 de setembre, s’ha presentat una nova edició del Concurs de Mestres Romescaires, organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme, que enguany se celebrarà a la pèrgola del Serrallo el diumenge 29 de setembre.

A la presentació hi han assistit la consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, la presidenta del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, Montserrat Tomasa i el director de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta. També hi ha estat present com a col·laborador del concurs la Confraria de Pescadors de Tarragona i l’Associació de Veïns del Serrallo.

$!Tarragona: El concurs de mestres romescaires arriba a la 30 edició

XXX edició del Concurs de Mestres Romescaires

En la present edició hi participaran un màxim de 20 concursants. Cal fer una inscripció prèvia i el pagament dels drets per participar-hi que són de 10 euros.

El concurs començarà a les 9.30 h del diumenge 29 de setembre al Serrallo. Els concursants s’han de presentar amb un morter i els ingredients del país que considerin necessaris per fer el guisat.

L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta. No es pot portar fet cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament i el romesco ha de ser elaborat d’acord amb la forma tradicional del Serrallo de Tarragona.

Amb els esmentats elements, els concursants han de fer en la taula i fogó que els seran assignats, una cassola de romesco de sis racions, que presentaran al jurat a les 12.50 h. A les 13 h es farà un tast popular de 200 racions de romesco i, al voltant de les 13.40 h es preveu fer l’acte públic de presentació de les persones guanyadores.

Reconeixements de Mestre Romescaire

Els primers cinc classificats rebran el títol de Mestre Romescaire distingint al primer classificat com a Mestre Major Romescaire.

La resta de participants rebran un diploma de Romescaire, acreditatiu de la seva participació en el concurs i un lot de productes.

El primer concurs es va celebrar el 3 de juny de 1951 i la guanyadora fou Carme Brull Zaragoza.

La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha animat tothom a assistir i participar d’aquest esdeveniment “tan arrelat a la nostra ciutat”. A més, ha afegit, “un producte com el romesco, tan d’aquí, del barri del Serrallo i de Tarragona, es mereix una jornada com aquesta on es destaca el valor dels grans romescaires del territori i de les seves elaboracions”.

De la seva banda, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha assegurat que «quan parlem d’arrels, parlem d’això. Hem passat guerres i aquí seguim».

Història del concurs

Aquesta cita se celebra cada dos anys i va patir una aturada a conseqüència de les restriccions a causa de la pandèmia.

El Sindicat d’Iniciativa i Turisme va néixer l’any 1910 i amb la finalitat de promoure turísticament la ciutat de Tarragona va organitzar, l’any 1951 el primer concurs de mestres romescaires.

$!Tarragona: El concurs de mestres romescaires arriba a la 30 edició

El president era Joan Noguera Salort que, junt amb el vocal Antoni Alasà (periodista conegut com a Máximo Burxa) van aconseguir un gran esdeveniment i ressò mediàtic.

El primer concurs es va celebrar el 3 de juny de 1951 i la guanyadora fou Carme Brull Zaragoza.

Aquell mateix any es va fer la primera edició del llibret «El romesco» confeccionat per Antoni Alasà Domingo. El 1977 es va decidir que el concurs es faria de forma biennal i fins avui s’han fet 29 concursos.

Comentarios
Multimedia Diari