L’Orfeó Reusenc va donar ahir a la tarda el tret de sortida de la celebració del seu centenari. Ho va fer en un teatre ple de gom a gom i un 7 de gener, el mateix dia que l’any 1918 es va constituir com a entitat pròpia després d’haver format part, durant 50 anys, del Centre de Lectura.
La d’ahir a la tarda va ser una jornada emotiva, amb la projecció d’un documental que recollia els moments més importants de la història de l’entitat. Un altre dels moments intensos de l’acte va ser quan va aparèixer en la pantalla una foto antiga amb integrants de l’Orfeó i després es va aixecar el teló i aquestes persones estaven damunt de l’escenari.
Per commemorar aquest centenari, l’entitat ha preparat un seguit d’actes. Un dels més importants serà la Trobada d’Orfeons, prevista per al 6 d’octubre al Teatre Fortuny. Comptarà amb convidats de luxe.
D’entrada l’Orfeó Català, el més antic i important del país; també seran a Reus l’Orfeó Lleidatà i el de Sants. Aquest darrer va ser dirigit a principis del segle passat pel mestre Estanislau Mateu, qui va ser el primer director de l’Orfeó Reusenc el 1918, i qui va ocupar el càrrec durant prop de 40 anys.
Més enllà d’aquest gran esdeveniment, durant l’any, l’Orfeó Reusenc té previst fer diverses col·laboracions amb entitats de la ciutat, com la Fundació Mossèn Frederic Bara, o la Banda Simfònica de Reus, entre d’altres.
Tot plegat sense perdre de vista cap dels actes tradicionals que es fan habitualment, com la Rifa de la Confitura del dia de Tots Sants, el Concert de Nadal i el de Primavera, a més de la representació, ja clàssica, dels Pastorets de Belluguet i Bieló, o el Concert de Festa Major.
Imatge del centenari
Per a l’ocasió, l’Orfeó Reusenc ha encarregat a Gemma Ribas la confecció d’un logotip pel Centenari. Ribas és cantaire i professora d’arts plàstiques. Per a fer-lo, s’ha inspirat en la música, un dels trets característics de l’entitat: hi són presents les notes, el pentagrama i la clau de do