La doble restauració del Cafè de Reus

L’Indaleci Salas i el David Soley estructuren la renovació de l’oferta en tres punts: productes de proximitat, cultura i mixologia

18 junio 2020 07:40 | Actualizado a 20 junio 2020 08:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Hi ha locals que són història de la ciutat. En són referència, un lloc de peregrinació per entendre i viure el caràcter reusenc. A la vegada que s’ha conegut el tancament del restaurant Florida, situat a la plaça del Mercadal, contràriament, s’ha reobert el Cafè de Reus, el mític restaurant del carrer Metge Fortuny que portava des del 2018 amb la persiana baixada.

El David Soley i l’Indaleci Salas han assumit el repte de tornar a dotar de vida aquest local emblemàtic. «Som nous a la plaça i venim amb energia renovada i amb la intenció de crear un destí», apunten els dos empresaris, que afegeixen «aquí hi veníem als anys 90, amb les xicotes, per això n’hem volgut mantenir la història i l’essència, modernitzant l’oferta». Amics des dels cinc anys, han unit les seves capacitats professionals i acadèmiques per fer una doble restauració del Cafè de Reus.

Soley, estudià arquitectura i està vinculat amb el món de la construcció, mentre que Sales té un llarg currículum en l’hostaleria -vinculat amb el grup Hotels Palace. «Hem fet un sanejament de l’estructura i l’edificació més que necessària, i hem formulat una l’oferta del local apostant pel segell propi». La gastronomia de proximitat «que se sàpiga d’on ve», el vincle amb la cultura i la mixologia en seran les tres potes vertebradores.

Amb mixologia es refereixen a «l’art de barrejar begudes». Busquen doncs, que un còctel ben servit tingui la mateixa importància que un bon plat: «maridar bé i a preu just». La música en serà el darrer factor clau. «Volem aportar una oferta mancat a la ciutat i cuidar l’ambient», expliquen, posant com a exemple que «punxarem en vinil Jazz, Soul o Indie».

Melancolia i modernitat

Aquests nouvinguts al nucli de la ciutat no vénen a demostrar res. «No volem la guerra. Venim a cooperar amb els negocis i els veïns». I així ho han fet des d’un inici, en el que han arribat a un acord amb la Roslena, veïns de terrassa a la plaça del Mercadal: «nosaltres no servim esmorzars, que és el seu fort, i ells ens cedeixen l’espai de nit». Amb tot, aquest parell d’amics d’idees clares ja estan començant a impregnar el seu segell propi per impulsar el «nou» Cafè de Reus. Un «encant històric» renovat amb detalls dels seus gustos personals que viatgen equilibradament entre la melancolia i la modernitat.

Comentarios
Multimedia Diari