<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El projecte solidari ‘Silueta de petúnia’ arriba a recollir a Reus un total de 1.001 €

La iniciativa, impulsada per l’escriptora Monika Escuer i consistent en penjolls que emulen la flor, ajudarà la Fundació Bara

18 enero 2025 18:01 | Actualizado a 19 enero 2025 07:00
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

L’escriptora reusenca Monika Escuer va lliurar, aquest passat divendres, a la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus 1.001 euros, i ho va fer en el marc de la iniciativa solidària creada per ella l’estiu passat, anomenada ‘Silueta de petúnia’. Tot plegat, va començar, segons explica la mateixa impulsora, durant les seves vacances: «Vaig veure una pila de vídeos tutorials per crear objectes amb argila, com ara potets, platerets... I vaig comprar argila, d’aquella que s’asseca a l’aire i, d’aquesta manera, vaig començar». Es va inspirar amb una petúnia que tenia a casa, ja força precària, però que va aplanar amb cura, la va retallar i la va deixar assecar. Així, va originar-se la que seria la plantilla primigènia, la qual serviria per fer-ne més en sèrie.

Escuer va començar, doncs, a fer penjolls solidaris amb silueta de petúnia, a sobre dels quals n’enganxava fragments de tovallons il·lustrats en la cara principal i, darrere, hi pintava en color bronze i signava amb el seu nom.

Penjolls que viatgen

Exposar tota la iniciativa a través de les xarxes socials ha donat embranzida al projecte. «No vaig trigar gaire a pensar que podria vendre els penjolls i lliurar tot el que recaptés a la Fundació Bara, on col·laboro, i així ho vaig fer», repassa. Al principi, va pensar que vendria a amics i coneguts, però «no m’esperava que els penjolls arribessin a vendre’s fins a Lleida, ni tampoc a València i Granada».

Al seu torn, el director de la Fundació Bara, Javier Veraguas, exposa que «la quantitat és important, perquè cada granet de sorra arriba a fer una muntanya, i creiem que aquesta mena de donacions ens ajuden a complementar tot el que necessitem al llarg de l’any, perquè tant de bo poguéssim tirar endavant amb el que ens donen les administracions públiques, però no és el cas. Per tant, seran fons que ens ajudaran molt».

Comentarios
Multimedia Diari