«El concert d’aquesta nit, el devem a Falset»

Entrevista. Fauna s’estrena dalt de l’escenari davant la seva gent, a la qual volen retre un homenatge pel suport rebut en aquest nou període musical. Presentaran el seu repertori i alguna sorpresa per a l’ocasió

18 agosto 2019 13:30 | Actualizado a 23 septiembre 2019 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta nit Falset viurà el bateig musical de Fauna, una formació integrada per músics del poble que s’ha donat a conèixer amb el seu primer senzill Veranear. El videoclip el va gravar l’Òscar Sánchez i la masterització s’ha fet als estudis londinencs d’Abbey Road Studios. Gerard Sánchez (veu i guitarra), Jordi Domènech (trombó), Jordi Gombau (trompeta), Ot Brull (bateria), Marc Brull (baix) i Robert Coll (saxo) són Fauna, que aquesta nit tancaran les festes majors de Falset.

En quin moment neix Fauna?

No hi ha un moment zero. Tots toquem en una xaranga en comú i ens coneixem del poble. A vegades quedàvem per tocar fins que va haver-hi un moment que vam fer algunes versions i una cançó. I va sortir l’oportunitat de presentar-la amb un noi de Gratallops, l’Anderson Barbier, qui pel seu treball final de cicle, -estudiava producció musical-, buscava candidats per enregistrar-los la cançó gratis a canvi del seu treball. I va triar la nostra.

La maleta que surt al videoclip de ‘Veranear’ està prou plena, però per les seves edats, encara caben moltes coses.

Sí. De fet la guardem tot i estar destrossada perquè la volem ficar al concert com a símbol de què tot el que anem fent ens ho emportem nosaltres també.

Quines inquietuds els mouen a l’hora de compondre?

Cada lletra és una història. Més que fer un clam, sobretot són molt estiuenques, hem intentat nodrir la gent d’aquest ambient.

I el nom, d’on ha sortit?

La nostra prioritat des del principi era que fos un nom vàlid en català i en castellà, que no hi hagués traducció. I això et delimita moltíssim en triar. Fauna era dels que ens va cridar més i a més a més Fauna en anglès també existeix. De fet, en pujar la cançó a Spotify vam tenir problemes perquè hi ha un grup anglès que es diu així i primer l’atribuïen a aquest grup. I a més ens agradava perquè comença amb la F de Falset.

Què té Falset?

El millor és la facilitat que tens per fer les coses. Una ràdio oberta on pots entrar i aprendre, pots gravar i tens mil recursos. Una escola de música a la qual pots entrar a la banda, tens un espai del qual pots disposar i això segurament en una ciutat seria molt difícil d’aconseguir sempre que no et deixis una pasta.

Robert: Jo sóc enòleg i el futur el veig al poble.

Ja els ensenya quin vi han de beure?

Robert: Bé. Al videoclip surt cervesa que vaig fer jo.

Amb què sorprendran els seus conveïns?

Amb una presentació de Fauna perquè ara la gent només coneix Veranear, que és el que pot buscar però tenim quatre cançons més i a més hi ha una sorpresa per al poble de Falset. Hem preparat un concert molt pensat perquè és el nostre primer concert, que és a Falset i que és a qui li devem. Trobaran cinc cançons nostres però també sis versions que fem de cançons que són d’un estil una mica semblant al que podem fer nosaltres i són conegudes.

Lletres pròpies o versions?

Compondre, totalment. Li has de dedicar un temps, però al final acaba sortint. El difícil és compondre una primera estructura. L’objectiu és acabar traient el màxim de cançons pròpies i ara a l’inici anar tirant també de versions. Però no volem l’etiqueta de grup de versions sinó de grup que també fa versions. El camí que busquem és la nostra marca, el nostre estil.

Nervis?

Gerard: Sí i no. En el meu cas potser una mica més que ells dos perquè toquen el saxo i el trombó amb la xaranga i aquesta nit tocaran el saxo i el trombó. Jo toco la caixa i avui la guitarra i canto i per mi és molt nou. No sé com em sentiré amb un altaveu. Serà una experiència totalment nova.

Jordi: Mai no m’havia imaginat trobar-me en aquesta situació. Un mes enrere o dos, quan estàvem gravant a Barcelona, per mi era inimaginable que faríem un concert al poble i per tancar les festes.

Abans han dit que li devien aquest concert a Falset, per quin motiu?

Al projecte de Fauna som igual d’importants els músics que l’Òscar Sánchez, que no toca cap instrument o que l’Àngela i la Raquel, professionals que ballen amb gent d’OT i que van venir a ballar per l’amor a l’art. Sense tots ells no tindríem el vídeo que tenim. Tots ells també són Fauna.

Robert: Tenim la sort que tota la gent ens dóna suport. Et sentes recolzat. Els hi devem.

Comentarios
Multimedia Diari