Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’impacte positiu dels hotels de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

12 julio 2024 20:49 | Actualizado a 13 julio 2024 07:00
Albert Save
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els més de 110 hotels que formem part de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, representant del 90% de les places hoteleres de tota la demarcació, destaquem per la nostra tasca continuada a favor de la millora en la qualitat, la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa. Aquest compromís no només es reflecteix en la renovació de les nostres instal·lacions i serveis, en la formació contínua dels nostres treballadors sinó també en una elevada inversió en sostenibilitat que cerca un impacte positiu, tant en l’experiència dels nostres clients, com en el medi ambient i tot el seu entorn.

Sense dubte, una de les claus de l’actual èxit dels hotels és una inversió continuada en la renovació de les nostres instal·lacions. En els darrers anys, hem destinat més de 300 milions d’euros a la renovació total d’habitacions i a la modernització d’àrees comunes, piscines, restaurants, spas, instal·lacions esportives, terrasses, centres de benestar... Totes aquestes inversions milloren el confort i la satisfacció dels nostres hostes i també posicionen competitivament els nostres establiments en un mercat cada cop més exigent. Els resultats han estat evidents: més del 90% dels nostres hotels associats aconseguit una qualificació d’entre notable i excel·lent, amb una mitjana de 8 sobre 10 a les valoracions de satisfacció en les principals plataformes de reserves online.

El sector hoteler és una peça essencial de l’economia de la província de Tarragona, gràcies a la capacitat que tenim de generar ocupació. Durant tot l’any, els hotels de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre aportem milers de llocs de treball adreçats a perfils professionals molt diversos, contribuint significativament, així, a l’economia de la demarcació. A més, duem a terme una important inversió en formació continuada adreçada als nostres equips. Aquesta és, sense cap mena de dubte, una de les claus per mantenir els nostres estàndards d’alta qualitat en el servei i, també, per tenir professionals motivats i implicats. Des de l’Associació, any rere any, formem a més de 1.000 persones amb cursos propis de temàtiques sectorials com idiomes, sostenibilitat, atenció al client, màrqueting digital, cuina, manteniment...

Un altre pilar estratègic pels hotels de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són les millores en temes relacionats amb la sostenibilitat mediambiental. Així, en els últims anys –com no pot ser d’una altra forma–, els hotels també hem incrementat exponencialment les nostres inversions destinades a l’eficiència energètica i a la reducció del consum d’aigua. Hem instal·lat sistemes d’energies renovables com, per exemple, plaques solars; també hem incorporat nova maquinària que té un consum energètic molt menor, i hem implementat millores per reduir la pèrdua de temperatura i millorar l’aïllament tèrmic i acústic de les habitacions. A més, també hem adoptat totes les mesures possibles per reduir el consum d’aigua de les nostres instal·lacions i reutilitzar-ne una part. També treballem en una continuada tasca de conscienciació i comunicació als nostres clients per tal que facin un ús de l’aigua adequat durant la seva estada. Tanmateix, hem optat per la utilització de productes respectuosos amb el medi ambient, com són els productes de neteja i detergents ecològics. Totes aquestes accions no només redueixen la nostra petjada ambiental, sinó que també atrauen un tipus de turista cada vegada més conscient i respectuós amb el medi ambient.

Finalment, m’agradaria destacar la responsabilitat social corporativa i la gestió de l’impacte social que tenim a tot el sector hoteler, i que es manifesta en les múltiples accions que realitzem. Els hotelers col·laborem amb múltiples entitats socials, tant en la inserció de treballadors en l’àmbit laboral com en col·laboracions adreçades a minimitzar el malbaratament alimentari. Molts hotels també hi col·laborem a través de donacions o amb l’organització d’esdeveniments benèfics. També cerquem fórmules per aconseguir un impacte positiu directe amb altres sectors productius locals, per això, potenciem les compres de productes de KM0 i de proximitat. Totes aquestes activitats busquen, entre d’altres, beneficiar al nostre entorn més proper, tot i que els nostres clients vinguin de múltiples destinacions internacionals i nacionals.

Des dels hotels de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre continuarem invertint en la millora de la qualitat, en la sostenibilitat i en la nostra responsabilitat social corporativa. Aquests esforços busquen beneficiar tant els nostres clients com també a tota la població local que ens envolta, amb el principal objectiu de continuar consolidant la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com una destinació turística de referència al Mediterrani.

Comentarios
Multimedia Diari