Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un acord tan bo com inaudit

30 julio 2024 20:49 | Actualizado a 31 julio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa uns anys, Josep Borrell, juntament amb l’enginyer Joan Llorach, van publicar el llibre Las cuentas y los cuentos de la independencia. Els autors asseguren que «calcular el que un territori aporta i el que rep de l’Estat és una tasca tècnicament complexa que requesta molta informació». I es pregunten: «Quant IVA paguen els catalans? No hi ha cap registre comptable que ho digui».

Un dels crítics més furibunds als càlculs de les balances fiscals que fa la Generalitat no és de Vox ni del PP. És el socialista Josep Borrell.

Per calcular l’aportació de l’impost de societats cal fer «supòsits heroics». Segons Borrell i Llorach «no hi ha cap país federal que calculi sistemàticament les balances fiscals amb els seus estats federats». El que vull dir és que l’acord que ERC ha arrencat als socialistes per investir Illa és tan bo que no és creïble. A veure el que triguen els Borrell de torn i companyia a passar-li el ribot. Ara bé, l’acord és tan fantàstic que les bases republicanes i fins i tot Junts no tenen altre remei que donar-hi suport. D’això, quan existia Convergència, en deien política de peix al cove. Ara, els que ho practiquen són els socialistes. De moment, Illa serà president. I qui dia passa, anys empeny.

Comentarios
Multimedia Diari