Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mal de galindons

18 febrero 2024 20:04 | Actualizado a 19 febrero 2024 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’estudi sobre les necessitats i coneixements lingüístics dels metges a l’assistència sanitària, elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, assenyala que menys de la meitat dels metges (47,8%) que exerceixen a Catalunya empren el català de manera habitual per comunicar-se amb els pacients.

Les normes per millorar l’ús del català dels metges suposen un fre a la mobilitat dels professionals. Però, d’altra banda, cal facilitar l’aprenentatge de la llengua als facultatius, segons reclama el mateix estudi.

L’enquesta sobre el coneixement del català dels metges que treballen a Catalunya ha obert el debat sobre què és prioritari: la llengua o la salut?

Un metge amic em va explicar que fa anys un facultatiu català normalitzat lingüísticament va trametre una pacient a un altre col·lega especialista. La malalta duia el corresponent volant d’indicacions on es podia llegir: «Fer exploració dels galindons». El facultatiu va quedar descol·locat, però en parlar amb la pacient va veure que allò que calia explorar eren els juanetes.

A Catalunya ens agrada buscar problemes a tot arreu. També tinc amics que han fet de metges a l’Àfrica sense traductor. Han comprovat que qui té mal prou es fa entendre.

Comentarios
Multimedia Diari