Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El suïcidi com a protesta

01 mayo 2024 19:19 | Actualizado a 02 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El gegant industrial Foxconn va exigir als treballadors que firmessin un «compromís de no suïcidi» amb una clàusula d’exempció de responsabilitats. «Por la presente acepto que, en caso de daño físico o muerte, Foxconn no pueda ser imputado (incluyendo el suicidio o la automutilación)», deia el document.

Així ho explica el llibre Morir por un iPhone. Apple, Foxconn i la lucha de los trabajadores en China, de Pun Ngai, Jenny Chan i Mark Selden, que m’han regalat per Sant Jordi, no sé si amb intenció d’aflamar-me la mala consciència com a usuari devot d’Apple o simplement per reflexionar al redós del dia dels treballadors.

En alguns països orientals, el suïcidi és una forma de protesta contra els abusos laborals. El primer va ser Chun Tae-il, un obrer tèxtil coreà de vint-i-dos anys

El volum denuncia les dures condicions dels treballadors en «fàbriques-dormitori» del gegant Foxconn que, «operant des de l’anonimat», fabrica més del 50% dels productes electrònics del Planeta per a les grans marques: Apple, Samsung, Google, Microsoft, Amazon, Sony, Nintendo, Lenovo... Foxconn mou una força laboral mundial de més d’1.400.000 persones en una trentena de països.

Molts robots faran falta per alliberar tanta gent de l’explotació.

Comentarios
Multimedia Diari