Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Clientela assegurada

02 octubre 2024 19:28 | Actualizado a 03 octubre 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana s’ha celebrat a Madrid el congrés de la Federació Espanyola de Parkinson. La trobada ha permès conèixer les últimes novetats en el diagnòstic i el tractament del Parkinson. El doctor Diego Santos, neuròleg de l’Hospital San Rafael d’A Coruña, ha explicat des dels Estats Units, on participava en un congrés sobre trastorns del moviment, que ben aviat sortirà al mercat un biomarcador digital que enregistrarà totes les fases per les quals travessa un malalt de Parkinson de casa estant. Inclusivament mentre està dormint. La gran innovació radica en el fet que el pacient no cal que dugui a sobre cap sensor ni cap terminal que reculli les dades. Ho farà el biomarcador digital que pot estar penjat a la paret a través de la xarxa domèstica de wifi.

Un biomarcador digital sense fils enregistrarà minut a minut la seqüència de l’evolució de la malaltia als afectats de Parkinson

Disposar de la seqüència minut a minut de l’estat del pacient permet administrar la dosi de medicament amb més precisió. Fins ara, segons l’estat del malalt, una dosi pot quedar curta o pot excedir-se, causant efectes secundaris no desitjats. L’enginy es podria complementar amb un altre, que també sortirà al mercat l’any que ve, que talla les pastilles en petites fraccions, de manera que es pot harmonitzar les preses amb la informació facilitada pel biomarcador digital. El Parkinson no té cura, però ningú no pot dubtar que estimula la imaginació dels laboratoris farmacèutics una cosa de no dir. Si es compleixen les previsions que els malalts de Parkinson es duplicaran en vint anys i es triplicaran el 2050 per l’envelliment de la població, la clientela està assegurada.

Comentarios
Multimedia Diari