Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Aquestes no són unes eleccions més on es juga l’alternança pròpia del sistema democràtic. No ens juguem l’alternança, ens juguem la democràcia

16 julio 2023 19:24 | Actualizado a 16 julio 2023 23:51
Valle Mellado
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Has educat sempre als teus fills i filles en els valors del respecte, la humilitat i el treball. Els has dit en tot moment que no insultin, que no menyspreïn ningú, que sàpiguen escoltar les raons d’aquells que no pensen com ells. Que es comportin amb civisme, que no creguin en cap veritat absoluta sinó que els valors del matís, del dubte, de la tolerància, són essencials

Hagis votat o no al Partit Socialista has estat d’acord amb l’ampliació de drets socials que hi ha hagut sempre, repeteixo: sempre, amb Governs socialistes: el divorci, l’avortament, el matrimoni igualitari, la lluita contra la violència masclista, etc. Creus que és necessària una sanitat pública forta, que s’ha de garantir per llei el sosteniment del sistema públic de pensions i que aquells que més tenen més han de contribuir al sosteniment de l’Estat del benestar. En definitiva, creus en la justícia social.

Però sobretot, el que deia, no has pensat mai que els problemes polítics es resolguin «a bofetadas» -com defensen els ultres, socis del PP- i ni se t’ha passat pel cap dir burrades tipus «las mujeres son mas agresivas que los hombres porques no tienen pene» (vergonyosa absurditat expressada pel nou president del Parlament Balear, de VOX però elegit pels diputats del PP). Entre d’altres coses, perquè tens un sentit de la decència ètica i democràtica.

Estem d’acord, oi?

He acceptat ser candidata socialista per Tarragona perquè tinc una filla i un fill. I vull deixar-los una societat honesta, democràtica i lliure de l’odi intolerant de l’extrema dreta més rància

Doncs bé, ara demano molta atenció a aquestes manifestacions del senyor Abascal, el presidenciable de VOX (el soci necessari del PP del senyor Feijoo en el seu camí cap a la Moncloa): «A Sánchez solo lo votaran los violadores, los pederastas, los golpistas, los malversadores y los súbditos de Marruecos con DNI español». Segons el líder de l’extrema dreta el president Pedro Sánchez creu que defensar la democràcia «es que lo voten los violadores, los golpistas, los ladrones, Txapote y Mohamed». I això ho diu algú que el dia 24 pot ser el vice-president del Govern del PP del senyor Feijoo...

Tenint en compte això, jo us pregunto: deixarem que l’odi ens governi? L’odi, literalment?

Estàs en una cruïlla de la teva vida. Aquestes no són unes eleccions més on es juga l’alternança pròpia del sistema democràtic. No ens juguem l’alternança, ens juguem la democràcia.

Quan una llegeix avui mateix, que els regidors de cultura de Vox (perdoneu-me la fabulosa antinòmia: conjugar el mateix temps VOX i cultura) prohibeixen la divulgació de la revista infantil Cavall Fort, pren consciència de la fenomenal destrossa que aquesta gent pot fer si finalment acaben arribant al poder.

Entre les seves pretensions i la realitat està el teu vot. Humilment però amb molta determinació, et demano, primer, que vagis a votar. Fes-ho per tots aquells i aquelles que encara ara estan enterrats en cunetes per defensar, precisament, un Govern democràtic elegit pel vot del poble. Segon, vota PSC, vota Pedro Sánchez. Fins i tot aquells i aquelles que en algun moment us hagueu enfadat amb nosaltres o que no hagueu entès alguna que altre decisió política. Ens esforçarem per fer-ho millor però recordeu que en política tan important és el que es pot guanyar com el que es pot arribar a perdre. I si el Vox-PP arriba a formar Govern... en fi.

Aquests dies a les entrevistes que faig sovint em pregunten que «però tu, perquè t’has ficat en això?», és a dir, perquè he acceptat ser candidata socialista per Tarragona. Us ho dic clarament: perquè tinc una filla i un fill. I vull deixar-los una societat honesta, democràtica i lliure de l’odi intolerant de l’extrema dreta més rància. Estic absolutament convençuda de què la immensa majoria de vosaltres, els que esteu llegint aquestes línies, penseu el mateix.

Doncs actueu en conseqüència. I, sobretot i si us plau, voteu en conseqüència.

Comentarios
Multimedia Diari