És l'hora d'aixecar Tarragona

És vergonyós que davant d’una de les situacions més límit que s’ha trobat el sector comercial i hostaler, l’Ajuntament de Tarragona no hagi estat capaç d’articular ajudes directes a les petites i mitjanes empreses de la ciutat

06 mayo 2021 10:54 | Actualizado a 06 mayo 2021 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’impacte de la pandèmia ha suposat un trastorn per a l’economia i el comerç de dimensions devastadores. Actualment el sector es troba en una situació molt delicada, amb grans pèrdues econòmiques provocades, entre altres, pel confinament, la manca de clients, els preus dels lloguers o la disminució de les vendes. Tot un repte per a la seva supervivència, que exigeix mesures, no només urgents, sinó també de fàcil tramitació i accés.

Davant d’aquest escenari és altament necessari que el govern municipal desplegui un pla de reactivació econòmica eficient i no com el que ha desenvolupat fins ara. Cal recordar que durant el 2020, dels 990.000 euros pressupostats en subvencions per al sector comercial i hostaler, només es va executar un 31% (307.029 euros).

És vergonyós que davant d’una de les situacions més límit  que s’ha trobat el sector comercial i hostaler, l’Ajuntament de Tarragona no hagi estat capaç d’articular ajudes directes a les petites i mitjanes empreses de la ciutat. Algú de nosaltres dubta de la seva emergència? Com pot ser que unes ajudes tan imprescindibles no arribin a qui les necessita? Però aquest és només un exemple més de l’evident manca de capacitat de gestió en l’àmbit comercial d’aquest govern.

És preocupant que davant les alarmants circumstàncies que estan patint els sectors econòmics de la nostra ciutat, el govern actual no hagi sabut avançar-se i executar un pla d’ajudes potent, que realment serveixi per dinamitzar el comerç, la restauració i l’hostaleria.

El sector necessita ajudes directes, però ajudes de fàcil tramitació i gestió... ajudes que estiguin a l’abast del teixit empresarial i que no es quedin al calaix dels 12 milions d’excedent que ha tingut aquest any l’Ajuntament de Tarragona. Greu. Molt greu.

Ara ens anuncien que per al 2021 hi haurà un muntant de 500.000 euros per abonaments comercials. Primer de tot, aquesta és una mesura que ja fa molt de temps que demanàvem i que ens havien dit textualment que «era un model en què no creien». Finalment, malament i tard, reculen i la presenten com si fos la gran aposta proposada pel govern municipal. Cal afegir i no oblidar que a Reus ja fa temps que ho estan portant a terme (es troben a la tercera fase i ha estat un èxit). Però de moment a la nostra ciutat, i després de quasi dos mesos de l’anunci, encara no tenim constància de com funcionarà, ni de quan serà l’inici real de la campanya. Honestament, he de reconèixer que tinc els meus seriosos dubtes que aquest govern tingui la capacitat o l’habilitat per saber-ho gestionar.

En els darrers temps hem estat tristos testimonis del tancament de desenes de comerços. Tarragona cada dia està més deserta d’establiments, i més poblada de cartells de «tancat», locals tapiats o persianes baixades.

Ara és l’hora de la veritat, el moment de tornar a donar energia a aquest sector tan maltractat per la pandèmia. És l’hora de planificar la tornada a la «normalitat» de la manera més adequada  possible, sense deixar ningú pel camí. Ja n’hi ha prou de parlar només de canvis de cadires, quan el que toca és parlar dels problemes reals. Simplement, és l’hora d’aixecar Tarragona.

Berni Álvarez: Regidor del grup municipal del PSC a Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari