Un projecte en què dialoguen la fe i la cultura a la ciutat de Reus

El prior de la ciutat, mossèn Joan Antoni Cedó, avança alguns detalls de la proposta que s’encabirà al Centre Catòlic

15 agosto 2021 15:46 | Actualizado a 15 agosto 2021 15:50
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte que es posarà en marxa a l’espai del Centre Catòlic de Reus «dialogarà entre la fe i la cultura» i les entitats de la ciutat hi tindran cabuda. En paraules del prior, mossèn Joan Antoni Cedó, esdevindrà «un equipament més per a la ciutadania». «El punt de partida va ser l’informe tècnic que ens demanava l’adequació i el sanejament dels pisos. Per això, es va interrompre l’activitat del Bravium Teatre. Aquest document ha servit per marcar les necessitats i les urgències d’aquest espai, una etapa en la qual s’han analitzat a fons les mancances. Això és el que s’ha fet fins ara. Acabada l’etapa de diagnosi, de forma integral i estructural, s’ha fet un càlcul de l’adequació de l’edifici als usos que s’hi faran. Sabem què hi ha, sabem l’estat, sabem què s’hi pot fer i les possibilitats de l’edifici. No amenaça de ruïna, però d’actuacions a nivell integral, sí que s’han de fer», esmenta. Les dues plantes de dalt eren buides i presentaven «una falta de manteniment»; no era el cas, però, «dels espais ocupats», diu.

Preguntat per com quedarà la zona del teatre i el pati de butaques, el prior assegura que, tot plegat, «es respectarà; així com la biblioteca del Bisbe Grau, la façana, els finestrals i les portes de l’entrada». «És un edifici emblemàtic. Des del primer moment, hem tingut la voluntat de connectar amb la història de la ciutat i, per tant, amb la del Centre Catòlic», aporta. Informa que els «plànols s’estan fent i volem anunciar més qüestions sobre el projecte passada la temporada estival», espera. Les previsions de la posada en marxa del projecte al Centre Catòlic les situen «a final de curs, entre el maig i el juny de l’any vinent, tot i que la nostra intenció és fer-ho com més aviat millor; tot plegat, no deixa de ser una previsió i pot canviar».

Res a l’atzar

Ara bé, «no hi ha res improvisat en aquest projecte», anuncia, i referencia l’essència d’aquest en una de les actituds –voluntats–, d’una exhortació pastoral elaborada per l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas i Barnosell, anomenada L’esperit fa jove l’Església. «L’actitud número vuit parla de construir una Església en diàleg amb la cultura i amb el món. Això és el que volem fer al Centre Catòlic: crear una proposta eficaç per a la ciutat», destaca. En l’actualitat, aporta, ha canviat la idea de ser de l’Església, al món i a la ciutat: «L’Església camina amb totes les entitats. Això significa fomentar la relació amb la ciutadania i replantejar el finançament de les coses. Per això, al Centre Catòlic, hi haurà una actualització del model de gestió, perquè s’autofinancï», continua.

El projecte –que du arrelat el concepte de coworking i del qual volen que se’n generin sinergies entre entitats– anirà de bracet de la Prioral i la resta de parròquies de la ciutat, especifica. «No volem fer la competència als altres teatres, venim a sumar; aquest espai és un equipament més de la Prioral i aquesta en pot esdevenir el seu complement a la vegada. També serà cuidat per l’Arquebisbat de Tarragona, que garantirà la realització del projecte i la seva continuïtat», exposa.

A hores d’ara, «ens trobem en diàleg amb entitats interessades en la utilització dels espais i el teatre serà gestionat com a un servei». Tot i que defuig dir quines i quantes són les entitats interpel·lades, el prior distingeix entre «llogateres i les que podran fer servir les instal·lacions, que no tenen per què estar instal·lades allà necessàriament». Assegura, això sí, que hi haurà el Bravium Teatre. «En el seu cas, sabem l’ús d’espais comuns i l’espai d’ocupació, el de referència que tindran, però encara no està localitzat, ja que encara no hem parlat amb ells», diu. 

Comentarios
Multimedia Diari