5 racons amagats a les Muntanyes de la Costa Daurada

Les Muntanyes de la Costa Daurada amaguen tresors naturals i culturals sorprenents. Meravelles que estan molt més a prop del que creiem

16 octubre 2019 09:13 | Actualizado a 16 octubre 2019 09:56
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan planegem unes vacances, busquem els llocs típics per visitar, espais que no ens podem perdre, comprem entrades per als monuments històrics i culturals d’avançat,... però i tot el que tenim al nostre voltant? Coneixem totes les meravelles que tenim a la vora? Les Muntanyes de la Costa Daurada són un exemple d’espais únics que nos ens podem perdre. Els voleu conèixer? Aquí us en oferim 5 racons amagats, de la gran quantitat que ens envolta: 

 

 

Ermita de la Mare de Déu de la Roca, el far del Camp:

Símbol de la comarca, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca aguarda el temple de Sant Ramon de Penyafort. L’ermita data del 1230 aproximadament, tot i que l’església i l’hoteleria es van reconstruir l’any 1811, després de la destrucció francesa.

Caminar des del municipi de Mont-roig del Camp fins a l'ermita és una activitat molt interessant, amb relaxants camins oberts. La passejada ens fa passar per la Pedra dels Àngels, on diu la llegenda que es sent cantar als àngels, abans d’arribar a les Escales del Diable, que ens ofereixen la pujada final a l'ermita i al cim del Areny. El camí, ple de forats creats per l'erosió en la roca vermellosa, és de gran atractiu visual. El punt culminant del camí és la Cova Foradada, per la qual es pot entrar d'una banda i sortir per un altre.

A més, en arribar, gaudireu d’una panoràmica increïble del Camp de Tarragona des del seu mirador natural a 294 metres d’alçada.

Per cert, sabíeu que l’Ermita servia com a far per a referència als mariners??

 

 

 

La Mussara, el poble fantasma

 

Les muntanyes de Prades amaguen aquest poble abandonat amb fama de maleït i deshabitat des de 1959 per diversos motius: aïllament, la por als bandolers, l’escassetat d'aigua,…

A tocar del cingle de les Airasses, a 1.071 m sobre el nivell del mar, es gaudeix d'una vista impressionant del Camp de Tarragona i, en dies clars, es pot veure el delta de l’Ebre o, fins i tot, les Illes Balears.

La Mussara gira entorn d'una sèrie de llegendes i mites, rituals i desaparicions mai resoltes. Sempre envoltada d’una boira que la fa encara més aterradora, la Mussara s'ha convertit en un lloc turístic per tot el que l’envolta, tant per les seves llegendes com pels seus majestuosos paisatges i les seves espectaculars i encisadores vistes.

 

 

 

Tots els blaus, al pantà de Riudecanyes

 

Situat entre la plana litoral i la zona muntanyosa, gairebé limítrof amb el Priorat i als peus del promontori d’Escornalbou, el pantà de Riudecanyes és un espai de fàcil accés on podrem gaudir de boniques excursions en un entorn natural, sentir la calma i el silenci o bé poder realitzar activitats aquàtiques diverses com kayak, paddle surf o, fins i tot, banyar-nos-hi.

A més a més, el Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada ofereix altres interessants activitats com excursions a cavall, visites a les esglésies de la població o a la Cooperativa Agrícola, on tastar olis de categoria; o bé, apropar-nos a fer una visita al Parc Samà.

Una recomanació en el trajecte: al mig de la carretera de Duesaigües podreu veure com es troben l’aigua del pantà, el mar a la llunyania i el cel: totes les tonalitats de blaus, confluint a Riudecanyes.

 

 

 

Els dips de Pratdip

 

 

Diu la llegenda que el poble, inicialment, s’anomenava el Prat. Fins que un dia van aparèixer uns misteriosos éssers mitològics, els gossos vampirs, qui van triar les muntanyes per habitar-les... i alimentar-se de la sang d’altres animals. Van rebre el nom dels Dips. I la resta, és història viva del poble...

Vila d’origen medieval, encara manté dues torres de defensa que protegien l’església d’estil romànic amb l’antic retaule de Santa Marina, i el seu castell. Tot conforma una  visita cultural i històrica que no us podeu perdre. La màgia i el misteri es manté amb les llegendes dels dips. Llegendes... o potser no.

 

 

 

 

Explosió de natura als Gorgs de la Febró

 

Rutes naturals per als més actius i els amants de la natura: el conjunt de cascades dels Gorgs, provinents d’aquest afluent del Siurana, són la refrescant resposta després d’una intensa caminada entre les esquerdes i els Avencs de la Febró. Roca calcària que va causar l’erosió dels saltants d’aigua, que han anat formant bassals profunds, perfectes per a un bany natural.

Una zona més desconeguda que provoca una impactant emoció a qui s’hi apropa a fer-hi una visita i on també es pot practicar barranquisme.

 

Trobareu tota la informació d’aquests i altres racons de les Muntanyes de la Costa Daurada a Muntanyes de la Costa Daurada

Comentarios
Multimedia Diari