Més de 200 escolars de Reus intercanvien joguines i objectes

Sis centres educatius han participat aquest divendres, 24 de novembre, al mercat de bescanvi

24 noviembre 2023 17:56 | Actualizado a 24 noviembre 2023 18:04
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Nora, de l’escola Maria Cortina, tenia una caseta de joguina que ja no feia servir, i la Laia, de La Vitxeta, una llibreta de les Top Model que tampoc utilitzava. A totes dues els hi feia gràcia el que tenia l’altra i, aquest divendres 24 de novembre, han arribat a un bon acord: fer un bescanvi. Amb els objectes ja intercanviats, les dues reien mentre la mestra els hi feia una fotografia que immortalitzava el moment. Després, sortien corrents a bescanviar més joguines.

Eren dues de les participants al mercat de bescanvi escolar organitzat per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, en el marc de la Setmana de Prevenció de Residus i del programa d’Educació Ambiental Reus Escoles 2030.

A partir de les 09.30 h, la Palma de Reus s’ha omplert amb 226 nens i nenes de 3r i 5è de Primària, de sis centres educatius de la ciutat: Presentació, Els Ganxets, Puigcerver, Rosa Sensat, Maria Cortina i La Vitxeta. Cada infant portava entre un i quatre objectes que tinguessin a casa i que ja no volguessin, tots identificats amb una petita targeta amb el nom del propietari i de quina escola era. Cada centre disposava d’una taula, on els alumnes han anat deixant les joguines i, un cop fet això, ha començat una ronda d’observació. L’objectiu era que cada infant identifiqués quins objectes li interessava aconseguir, tot prenent notes de quina joguina era, el nom del propietari i l’escola.

«Ara que ja teniu la vostra llista, heu de fer intercanvis. Heu de localitzar el propietari de l’objecte que vulgueu i preguntar si vol intercanviar-lo per un de vostre», explicaven des de l’organització. Si es posaven d’acord i materialitzaven l’acord, rebien un gomet verd i l’havien d’anar a enganxar en un panell de recompte del número de bescanvis fets.

«Tu ets de la Vitxeta?», «qui és la Maria?». Els infants anaven parant a altres nens i nenes i preguntaven, tot intentant localitzar el propietari dels objectes desitjats. Els acords han començat a tancar-se ràpidament i, en pocs minuts, ja s’havien fet una seixantena de bescanvis. «Tinc tota la col·lecció d’aquests dinosaures, i aquest ja no el volia», explicava el Rafa, de l’escola Maria Cortina. A canvi, obtenia el casc de bici del Julen, de l’escola Puigcerver.

«L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer reflexionar sobre els hàbits de consum, que els alumnes valorin la prevenció de residus i la reutilització de productes en bon estat com una prioritat», explica el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio. Així, «promovem que s’involucrin molt més en el seu dia a dia, i en el seu entorn familiar, amb els objectius de reutilització i residu zero i els introduïm en l’economia circular», afegeix.

L’activitat també es farà per a alumnes de secundària el 4 de desembre, a l’Institut Baix Camp.

Comentarios
Multimedia Diari