La Guàrdia Urbana denuncia a quatre joves de Reus per fer pintades il·legals en façanes i mobiliari urbà

La sanció per als responsables por ser de fins a 1.200 euros

19 mayo 2017 17:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat en les darreres hores a quatre joves —dos dels quals menors d’edat—, que agents del cos municipal de seguretat han enxampat quan estaven fent pintades il·legals en façanes i mobiliari urbà. L’Ordenança de Civisme de Reus estableix com a infracció greu fer "qualsevol tipus de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme" en edificis públics o privats sense l’autorització de la propietat. La sanció per als responsables pot ser de fins a 1.200 euros. En el cas de tractar-se d’edificis catalogats o protegits, la infracció es considera molt greu i la sanció pot ser de fins a 2.400 euros.

 

Agents de la Guàrdia Ubana han localitzat aquest dimecres, a les 18.30 hores, a dues noies, de 13 i 15 anys, quan estaven fent pintades al mobiliari urbà al passatge del Velòdrom. Les dues menors d’edat han estat traslladades a la comissaria i posteriorment posades a disposició dels seus pares.

 

A les 3.25 hores d’aquest dijous, agents del cos de seguretat municipal han enxampat dos joves més, veïns de Reus de 21 i 18 anys, quan estaven fent pintades il·legals a la façana de l’edifici situat al número 44 de l’avinguda dels Països Catalans. Als joves també se’ls ha denunciat per tinença d’estupefaents.

 

L’Ajuntament de Reus destina anualment 98.122,10 euros del contracte de neteja viària i recollida de residus a l’equip de neteja de pintades en mobiliari urbà i en edificis públics i amb interès històric i artístic de la ciutat. Cada any es netegen a la ciutat uns 3.000m2 de pintades i grafits. L’any passat se’n van netejar 2.922. Enguany, fins al mes de maig, s’han netejat 1.111m2.

 

Els equips de neteja intervenen principalment en parets d’immobles municipals, tot i que també s’actua quan els actes vandàlics afecten edificis amb valor patrimonial com ha estat del cas en els darrers mesos de la façana i la porta de fusta principal de la prioral de Sant Pere, la façana lateral del pavelló antituberculós —seu de l’Oficina Turisme, al carrer Sant Joan—, i diverses façanes de cases modernistes dels carrers de Llovera i de Monterols.

Comentarios
Multimedia Diari