Impulsen l’Escola TIC ‘online’ per a joves en situació d’atur

La Cambra de Comerç
i el Clúster TIC oferiran formació gratuïta per a menors de 30 anys

17 julio 2020 09:40 | Actualizado a 17 julio 2020 09:59
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Comerç de Reus i el Clúster TIC Catalunya SUD col·laboren per impulsar l’Escola TIC online. L’objectiu és oferir formació gratuïta i específica en l’àmbit tecnològic per a joves menors de 30 anys en situació d’atur. S’oferiran diferents cursos adaptats a les necessitats de les empreses del territori per cobrir la demanda de nous perfils.

El primer curs online serà de 300 hores formatives, impartit durant aquests mesos de juliol a setembre i se centrarà en les tecnologies de Java i Angular, amb capacitat per uns 25 alumnes. Dins el temari del curs s’incorporen 4 certificacions professionals: 3 de competències digitals bàsiques (Microsoft Office) i 1 de programació (Oracle Java), molt valorades en la indústria del software. La proposta formativa està oberta a tothom independentment dels seus estudis previs.

L’Escola TIC va néixer l’any 2019 amb una modalitat 100% presencial, de la mà del Clúster TIC Catalunya Sud, sota la gestió de la Fundación Esplai i en el marc del seu projecte anomenat Enfoca’t, i amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Amb la Covid-19 s’ha volgut adaptar també de forma online.

Més del 50% dels alumnes del curs 2019 van aconseguir inserir-se al món laboral. Les empreses creuen que enguany es pot arribar al 70%.

El president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, posa de manifest que l’Escola TIC és «un gran actiu empresarial i social per frenar l’atur juvenil». Just considera que el tecnològic és un sector «clau pel territori» que ens apropen a la «digitalització» que s’ha fet més necessària amb la Covid-19. «Sou clau per retenir el despoblament de les zones d’interior i que s’hi quedi el talent i les inversions», conclou.

Carles Castilla, CEO de Grupo Castilla i vicepresident del Clúster TIC, explica que les empreses del sector tecnològic segueixen creixent, fins i tot amb la situació actual, però els falten professionals formats en el seu àmbit i creu que l’Escola TIC serà «una gran oportunitat».

L’Escola TIC ha estat impulsada amb el suport de 3 empreses tecnològiques del territori: Grupo Castilla, T-Systems i Studiogenesis.

Comentarios
Multimedia Diari