Festival Terrer: Sinceritat artística i espais únics al Priorat

Avui s’inaugura la quarta edició que, aquest cap de setmana i el primer d’octubre, es fusiona amb el territori

24 septiembre 2020 19:30 | Actualizado a 25 septiembre 2020 09:25
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Música, paisatge i cultura del vi es retroben en la quarta edició del Festival Terrer Priorat que avui s’inaugura i que, aquest últim cap de setmana de setembre i el primer d’octubre, es fusionarà amb el territori. «Afrontem aquesta edició amb moltes ganes, il·lusió i la voluntat de consolidar un projecte que en els darrers anys ha tingut molt bona resposta. Enguany també hem assajat fórmules noves i el nostre objectiu és, amb els anys, consolidar la idea que a la tardor al Priorat passen coses relacionades amb la cultura, el vi, l’arquitectura i el paisatge», afirma Blai Rosés, director del festival juntament amb Pau Fort Baixeras. Així mateix, Blai Rosés explica que «quan ens vam plantejar si fèiem o no fer el festival aquest any, ja que aleshores s’estaven anul·lant grans cites, vam assumir el risc de seguir endavant i la decisió ha sigut encertada». És per això que la direcció del certamen agraeix a «ajuntaments, patrocinadors, cellers i institucions l’esforç realitzat».

Aquest any, segueix explicant el director, «posem a prova la fórmula de celebrar en dos caps de setmana tots els concerts. Això és molt més difícil pel que fa a la producció, perquè en cinc dies hem de muntar i desmuntar cinc espais, però a la vegada ens permet jugar amb indrets i paisatges únics, és a dir, a la combinació de música i vi se li suma la bellesa de cada lloc, que afegeix a l’experiència un grau més de singularitat».

El Festival Terrer Priorat s’inaugura amb les actuacions de la formació Súper Gegant i l’artista Núria Graham, qui presentarà el seu tercer disc Marjorie (Primavera Labels, 2020), en un indret únic com és el Mas de Sant Marcell (Cornudella de Montsant).

Pel que fa a la programació, Blai Rosés explica que «ens hem fixat en artistes que tinguessin un discurs d’esperança, de reconnexió amb la terra i amb el destí de la humanitat». Una línia visible en altres edicions del Festival Terrer Priorat, però que enguany l’organització ha volgut subratllar. Entre els i les artistes convidades s’hi troben també Carles Belda & Jaume Arnella, Los Sara Fontán, Carles Viarnés, Raquel Lúa, Biel Majoral, Heura Gaya, Escarteen Sisters, Guillem Roma, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, i Magalí Sare.

Nous espais

Aquesta edició, explica Blai Rosés, s’han incorporat nous indrets com a escenaris. «Destaquen l’ermita de la Mare de Déu del Montsant i també el Celler Clos Mogador. Aquest últim espai servirà per homenatjar la Isabelle Meyer, una persona molt activa en l’àmbit cultural i que ens va ajudar a fer créixer el festival i consolidar-lo». De fet, en aquest celler de Gratallops el públic podrà gaudir de la proposta de Los Sara Fontán i la ballarina i creadora Sònia Gómez, de qui Blai Rosés destaca que «l’any passat va ser reconeguda amb el Premi Butaca i és una de les ballarines de dansa contemporània més reconegudes al país». La Febró, l’Ermita del Loreto d’Ulldemolins, l’Ermita de Sant Antoni de Porrera i El Mirador de Els Guiamets, entre altres, són escenaris únics que en aquesta quarta edició «encadenaran postes de sol», explica el director del festival.

En aquest sentit, a l’hora de fixar-se en nous indrets, Blai Rosés assegura que «sempre busquem espais patrimonials, paisatgístics i arquitectònics». Per últim, des de la direcció del Festival Terrer Priorat destaquen que «som sensibles a transmetre que el vi té un valor afegit que aporta uns coneixements i una cultura, i que el festival és una oportunitat per poder-ho explicar, mentre es gaudeix d’espectacles de qualitat i d’experiències úniques».

Comentarios
Multimedia Diari