L’Aeroport de Reus, el nostre tresor

07 marzo 2023 07:00 | Actualizado a 07 marzo 2023 07:00
Jordi Just
Comparte en:

Dins de la setmana de les infraestructures determinants, a la Cambra de Comerç de Reus vam comptar, dilluns passat, amb la presència de l’enginyer Joaquim Coello, l’ideòleg de la pista al mar de l’aeroport de Barcelona.

En la seva intervenció es va referir a l’aeroport de Reus apuntant les enormes possibilitats que se li presenten per convertir-se en complementari del de Barcelona a l’hora d’acollir l’activitat de companyies com Ryanair o Vueling. Però que per aconseguir-ho cal que els esforços de totes les parts implicades es destinin a generar demanda per fer que la instal·lació sigui realment atractiva pels potencials passatgers i les companyies aèries.

I aquest ha de ser l’objectiu a perseguir. L’oferta que s’ha presentat marca un punt de partida interessant. I s’ha de valorar adequadament a l’hora de visualitzar la importància d’aquestes 23 destinacions i del milió llarg de seients que s’oferiran a l’estiu. Tot sembla indicar que arribarem a xifres precovid. Però cal anar a més per aconseguir desestacionalitzar l’aeroport i ampliar l’oferta amb línies regulars.

L’aeroport de Reus serà el que vulguem que sigui. Perquè la clau la tenim nosaltres mateixos. A la Cambra hem predicat amb l’exemple, treballant de valent per posicionar-lo al nivell que es mereix i fent que se’n parli, com es fa amb el de Barcelona o Girona. I per això és tan important que ens el creiem, que el potenciem i que l’utilitzem. Que la nostra primera referència en agafar un vol sigui Reus i no Barcelona.

Que en siguem prescriptors de la instal·lació que, a diferència d’altres més massificades, és còmoda i àgil. Que ho té tot per acollir adequadament al viatger. I que, per tant, som uns privilegiats de disposar d’un aeroport al costat de casa amb aquest enorme potencial per donar servei a tota l’àrea metropolitana, i resposta efectiva a les necessitats de realitats Port Aventura o l’AEQT.

Tots ens ho hem de creure, com ens ho creiem a la Cambra de Reus. Més que ningú. Perquè aquesta és la millor manera de convèncer als de fora que el nostre aeroport és un veritable tresor que augmentarà el seu valor exponencialment amb la nova Estació Intermodal. Ho tenim a tocar. I ha de ser l’objectiu de tots aconseguir-ho.

Comentarios
Multimedia Diari