Congrés de muricecs

02 septiembre 2024 20:49 | Actualizado a 03 septiembre 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Durant aquesta setmana, Tarragona acull el setzè Simposi Europeu d’Investigació sobre Muricecs que congrega més de 400 investigadors de 45 països, tal com informava un reportatge de Norián Muñoz al Diari de Tarragona.

Com en dieu al vostre poble de la ratapinyada, rat-penat o muricec? Aquest mamífer volador és l’animal que més noms té en català

Diuen els experts que si els muixirecs tenen problemes, darrere venim els humans. Tenir una bona colònia de rataplaneres ajuda a lluitar contra els insectes. El canvi climàtic també afecta els voliacs. Els mosseguillos es refugien en coves naturals i mines que són envaïdes per l’home i alteren la reproducció de les pinya-rates. Durant el congrés hi haurà voluntaris que enregistraran els sons que fan els ratots, element que permet identificar les distintes espècies de rata-patxecs. Segons recull l’Alcover-Moll, hi ha la llegenda que Déu i el dimoni es desafiaren a veure qui sabia fer les coses millor, i en tractar de fer un ocell, Déu feu l’oreneta i el dimoni feu la ratapinyada. Per això es mira amb antipatia la rata-penarra. Esperem que aquest congrés torni al rat-pelat la bona fama que mereix per la seva contribució a l’equilibri ecològic.

Comentarios
Multimedia Diari