Al capdavant en ocupació en perfils tecnològics

25 marzo 2023 17:54 | Actualizado a 26 marzo 2023 07:00
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus va formular ja fa uns anys una aposta clara per les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a àmbit econòmic estratègic per a la ciutat, i des de la ciutat, per al conjunt del territori. L’activitat econòmica i empresarial que s’impulsa des de REDESSA i de manera especial des de REDESSA Tecno ha permès desplegar aquest plantejament i avançar en l’assoliment de fites i objectius de la mà de les empreses i els professionals del sector.

Les dades de la realitat tecnològica de la ciutat a dia d’avui il·lustren el balanç d’aquesta feina: als centres d’empreses de la ciutat hi treballen 1.400 professionals, la meitat dels quals es dediquen a les noves tecnologies, i s’ha creat un ecosistema en què conviuen multinacionals i start-ups de nova creació. En el cas de les start-ups, els programes d’incubació i acceleració com el de la Incubadora TIC faciliten que puguin esdevenir empreses d’èxit. En l’àmbit de les TIC, doncs, Reus s’ha consolidat com una ciutat capdavantera, essent la segona ciutat de Catalunya en percentatge d’ocupació en perfils tecnològics.

Les dades de la realitat tecnològica de Reus a dia d’avui il·lustren el balanç d’aquesta feina: als centres d’empreses hi treballen 1.400 professionals, la meitat a les noves tecnologies

La ciutat ha formulat també apostes destacades en altres sectors econòmics estratègics, en bona part representats en les empreses ubicades als centres d’empreses de REDESSA, avui en plena ocupació. En aquest sentit, en les darreres setmanes hem anunciat la inversió d’1,6 milions d’euros per habilitar 2.000 m2 per a noves empreses a la ciutat a la zona del Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc. I en l’àmbit del turisme de negocis, l’activitat del Centre de Fires i Convencions de firaReus Events va generar el 2022 un impacte econòmic de 23,4 milions d’euros.

Des del Hub Foodtech & Nutrition hem començat també a generar dinàmiques amb les empreses agroalimentàries, i aquest 2023 ja es perfilen els nous serveis i projectes vinculats als reptes de digitalització, traçabilitat del producte, ús eficient dels recursos, gestió de l’aigua i circularitat del producte, entre d’altres. En les pròximes setmanes iniciarem també la selecció de pimes agroalimentàries que participaran en el programa d’innovació de l’Innolab, amb la finalitat d’impulsar nous productes, serveis i processos.

En les pròximes setmanes iniciarem la selecció de pimes agroalimentàries que participaran en el programa d’innovació de l’Innolab, per impulsar nous productes, serveis i processos

En definitiva, l’activitat que es genera des de REDESSA, TecnoREDESSA i el gran aparador de firaReus és una mostra de la capacitat del teixit productiu de la ciutat de desenvolupar projectes d’èxit amb projecció al conjunt del territori, i amb capacitat d’estimular i de retenir el talent. I una mostra també de la voluntat municipal d’acompanyar les empreses i els professionals en aquest camí posant al seu abast recursos per donar viabilitat, visibilitat i projecció a la seva feina.

I tot plegat en un entorn de futur, en una àrea amb un gran potencial de creixement urbanístic, social i econòmic, que inclou l’entorn científic i tecnològic que defineixen l’Hospital, la Universitat, l’estació de Bellissens i el mateix Tecnoparc. Sens dubte, el desenvolupament urbanístic obrirà noves oportunitats perquè Reus es consolidi com a potència econòmica de primer nivell.

Carles Pellicer Punyed (Alcalde de Reus)

Teresa Pallarès Piqué (Regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge de Reus)

Comentarios
Multimedia Diari