Un espai d’art per irradiar activitat a tot el territori

Tortosa. L’Escola per l’Art i la Cultura dona a conèixer els equipaments i l’oferta formativa

14 septiembre 2022 17:59 | Actualizado a 15 septiembre 2022 07:00
Se lee en 2 minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa ha celebrat una jornada de portes obertes, amb l’objectiu de donar a conèixer els equipaments i l’oferta formativa del primer trimestre, així com escoltar i explorar les necessitats i inquietuds de la ciutadania pel que fa a l’àmbit educatiu, formatiu i cultural.

Així, s’hi han donat a conèixer les possibilitats dels tallers de ceràmica, arts visuals, dibuix, restauració o informàtica, a més de l’espai teòric, el plató fotogràfic i l’espai d’exposició. També les propostes formatives concretes fins al mes de desembre, entre les quals destaquen els cursos de ceràmica, arts visuals, restauració, cal·ligrafia anglesa o modelatge 3D.

Un dels principals objectius de l’Escola per l’Art i la Cultura, projecte nascut l’any passat, és fer arribar la formació artística i cultural a totes les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, mantenint l’essència de l’Escola d’Art a Tortosa (que compleix 70 anys) i del Taller d’Art de Valls. «Més que una escola com a tal, som un espai cultural que irradiem activitat a tot el territori i a tots els públics», explica al Diari la directora, Pilar Lanau.

A Tortosa, aquesta tardor els alumnes es podran formar en diferents tècniques, coccions i projectes de ceràmica (en horaris de tarda i també, com a novetat, divendres al matí), així com participar en un tast de torn.

També hi ha els cursos «Tu ets patrimoni», que permeten posar en valor, recuperar i conservar els objectes antics i etnològics que tothom té a casa, comenta Lanau. S’aprèn com restaurar i conservar objectes de diferents materials com la fusta, el metall o la roba.

Pel que fa a les arts visuals, es programen tres tallers diferents: projectes, tècniques pictòriques i dibuix. Tots aquests tallers es duen a terme amb l’equip docent del centre, mentre que l’Escola també s’obre a les propostes formatives de diferents artistes i professionals externs, amb cursos, propostes o tallers de curta durada. Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, més d’una cinquantena de professionals han pogut oferir els seus coneixements a Tortosa, Valls i altres poblacions del territori. Entre les propostes que s’ofereixen aquesta tardor hi ha les de ‘Dibuixar Tortosa, copsar la història’, a càrrec de Mari Carmen Granados i Mar Ramos. Es tracta de conèixer tres etapes històric-artístiques en tres sessions diferents, mentre es desenvolupen diverses activitats de creació plàstica. Els espais són la Catedral de Tortosa des de diversos racons, el patrimoni renaixentista dels Reials Col·legis i el patrimoni modernista del Mercat Municipal, l’Escorxador i la Casa Grego.

Una altra de les propostes és Movart, un taller per a buscar una connexió entre el moviment i l’art amb Marta Viladrich.

A més de Tortosa i Valls, el projecte de l’Escola per l’Art i la Cultura compta ja amb una trentena de poblacions adherides d’arreu de la demarcació, que esdevindran també seu de diversos cursos, propostes formatives i artístiques al llarg de l’any, segons explica Lanau.

Activitat aquest cap de setmana

«Aterrem I: què faries si tinguessis una parcel·la a la lluna?» amb aquesta proposta arrenca l’activitat familiar que organitza aquest cap de setmana l’Escola per l’Art i la Cultura a Tortosa en el marc de l’exposició Lluna, de projectes d’alumnes del taller de ceràmica, que es pot visitar actualment al centre.

Comentarios
Multimedia Diari