Inversors privats compren 104 pisos buits a Amposta en una setmana

Es tracta d’habitatges fins ara d’actius bancaris i grans propietaris, que en la gran majoria es destinaran a lloguer

13 junio 2024 17:39 | Actualizado a 14 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Grups inversors i particulars han adquirit a la ciutat d’Amposta, en una setmana, un total de 104 pisos, dels vora 250 que té actualment buits la ciutat en possessió de grans tenidors. La inversió global ha estat de 3,2 milions d’euros (per un sol bloc s’ha pagat 1,23 milions). Bona part d’aquests habitatges es destinaran al mercat de lloguer, amb un gran dèficit actualment a la capital del Montsià.

Amposta és un dels municipis amb el mercat d’habitatge tensionat, pel què l’Agència Catalana d’Habitatge comunica a l’Ajuntament totes les transaccions immobiliàries de grans tenidors i entitats bancàries. El Consistori no exercirà en aquest cas el dret de tanteig i retracte, i es felicita que la major part dels pisos es destinaran al mercat de lloguer, segons els hi han confirmat els compradors.

Els 104 habitatges estan repartits en quatre blocs fins ara buits: de 37, 11, 8 i 5 pisos; així com 43 habitatges repartits per tota la ciutat. N’hi ha al carrer Alcanar, Sant Pere o la plaça Santa Susanna, entre d’altres emplaçaments. Alguns han estat objecte d’ocupacions.

Els 43 han estat adquirits majoritàriament per particulars, mentre que els blocs els han comprat inversors privats, bona part dels quals de la mateixa ciutat o les Terres de l’Ebre, segons ha pogut saber el Diari.

«La demanda de lloguer és tan gran que ha fet que molts inversors hagin fixat la mirada sobre la ciutat», valora l’alcalde, Adam Tomàs.

«Estem satisfets, perquè el que volem és que els habitatges no estiguin buits, això elimina ocupacions i problemes veïnals i permet incrementar l’oferta de lloguer, ja que ara per ara és molt difícil llogar un pis a Amposta», insisteix.

L’Ajuntament, que té una borsa amb 300 famílies que esperen un habitatge, també va demanar recentment a la SAREB la gestió de 150 pisos, sense que de moment hagi tingut resposta.

Tomàs recorda que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que es va redactar el 2007 «per governs anteriors» preveia que la ciutat tindria 35.000 habitants el 2015, quan avui n’hi ha 23.000, «per tant es van fer unes polítiques immobiliàries absolutament desmesurades i en poca programació d'equilibri, que han portat a tenir molts habitatges buits i que han afavorit ocupacions i la degradació d'alguns barris».

«Ara estem en possibilitats de pegar-li la volta a aquesta situació i al ritme que estem experimentant, en un any, podrien quedar a disposició del mercat de lloguer gairebé tots els habitatges de la ciutat, cosa que afavoriria l'inici de noves promocions», afirma l’alcalde, que vincula tot plegat a la dinàmica de creixement econòmic de la ciutat en els últims anys.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari