En marxa a Tortosa la votació dels pressupostos participatius

Els veïns majors de 16 anys poden triar 3 de les 82 propostes validades, fins al 7 de març

09 enero 2025 17:42 | Actualizado a 09 enero 2025 17:42
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Instal·lar fonts d’aigua, renovar les plaques dels carrers «amb un disseny modern i resistent al sol», rehabilitar l’antic aqüeducte del Rastre o posar tendals als parcs infantils... són algunes de les 82 propostes que els veïns de Tortosa poden votar en una nova edició dels pressupostos participatius. Els residents majors de 16 anys poden escollir fins a tres actuacions, votant fins al 7 de març de forma telemàtica (www.tortosa.cat) o presencial, al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, a les oficines municipals dels Reguers i Vinallop o altres punts itinerants que s’aniran habilitant.

D’aquesta manera, s’escollirà el destí de 250.000 euros del pressupost municipal d’enguany: 210.000 per a la ciutat de Tortosa, 20.000 per al poble dels Reguers i 20.000 per a Vinallop.

Culmina així un procés que va arrencar amb diverses àgores ciutadanes, de participació per barris i consells; la presentació de les propostes, 360 en total; i la validació tècnica i quantificació pressupostària per part dels tècnics municipals.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Vallespí, han fet una crida a la participació a la ciutadania i han destacat també l’increment de propostes rebudes en aquesta edició. «Aquest increment correspon a la dinamització que hem fet durant la fase de recollida de propostes a través de les àgores de participació ciutadana», assegura l’alcalde. Unes propostes que van ser presentades per un total de 173 persones.

També durant la fase de votació es duran a terme àgores ciutadanes, una d’elles oberta a la ciutadania i una altra a través dels diferents consells de participació amb què compta la ciutat, per explicar als veïns el procés que s’ha seguit per validar les propostes.

«Una de les fórmules d’implicar, de fomentar la presa de decisions conjunta entre administració i ciutadania, és a través dels pressupostos participatius», ha explicat l’alcalde, que també ha recordat que enguany es durà a terme un altre procés participatiu per definir el projecte de millora de la plaça Francesc Macià, al barri de Ferreries.

Pel que fa a les 82 propostes que han passat a la fase de votació, es divideixen en els següents àmbits: camins i pavimentació; cultura, patrimoni i equipaments; enllumenat; espais biosaludables i esportius; mobiliari urbà; mobilitat urbana; parcs infantils i espais per als animals de companyia.

Entre les iniciatives hi ha renovar voreres com les del Passeig de l’Ebre o la pujada al Seminari; la senyalització de la catedral; la millora de l’enllumenat als camins de Betània o Nivera; ampliar la pista d’skateparc al pavelló de Remolins; o crear un parc públic d’escalada per a infants.

En el cas dels Reguers, entre les propostes hi ha un pàrquing d’autocaravanes, la millora de l’enllumenat i de la zona esportiva; i a Vinallop, la senyalització de camins rurals i la instal·lació de gronxadors al parc infantil.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari