15 minuts gratis per provar el servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques a l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament oferirà això amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta oferta és per aquest divendres dia 17.

13 septiembre 2021 16:50 | Actualizado a 16 septiembre 2021 15:43
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre. Així doncs, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació, ha organitzat una iniciativa a l’Hospitalet de l’Infant per demà divendres 17 de setembre, en el marc de l’obertura del XXV Mercat Medieval.

En concret, el que oferirà el consistori aquest dia són uns abonaments gratuïts de 15 minuts per provar el servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques que va posar a l’abast de la ciutadania el passat mes de juny a través de l’empresa municipal IDETSA.

Les bicicletes amb pedaleig assistit estaran exposades a la Plaça Catalunya, perquè totes aquelles persones de 14 anys o més que les vulguin utilitzar ho puguin fer. Prèviament, però, hauran de donar-se d’alta a l’aplicació per a mòbil APP ECO BLU i signar un document de compromís pel retorn de la bicicleta. L’horari d’activació dels abonaments serà de 10 a 13 h; i de 18 a 20 h

Totes les persones que demanin aquests abonaments gratuïts de 15 minuts participaran en el sorteig d’un premi, consistent en una subscripció anual gratuïta del servei de lloguer de bicicletes elèctriques. El sorteig tindrà lloc el 22 de setembre a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant vol donar a conèixer encara més aquest servei, que té com a objectiu “promoure la mobilitat sostenible i la pràctica d’esport i alhora facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com ara l’estació de trens”, segons ha recordat la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Presentació de la Setmana de la Mobilitat 2021

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i en línia amb el tema d'aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment important durant la pandèmia. Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l'impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa.

En l'àmbit de la seguretat en el transport es vol destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l'aplicació de mesures de seguretat viària a l'entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar l’atenció en els aspectes positius de la pandèmia en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Comentarios
Multimedia Diari