La Morera de Montsant estrena el primer camp de treball amb 23 joves
Els participants, d´entre 14 i 17 anys, han realitzat tasques de manteniment i condicionament d´espais públics, així com de conservació de l´entorn de la serra del Montsant
Un total de 23 joves de tot Catalunya participen en el primer camp de treball que s’organitza a la Morera de Montsant, sota el nom de Connecta’t a Montsant. Fins a finals d’aquesta setmana els adolescents, d’entre 14 i 17 anys, participen en aquesta primera edició, una iniciativa que han impulsat quatre joves, la Silvia, l’Elena, el Xavi i el Dani (aquests tres últims de Reus), amb el suport de l’Ajuntament de la Morera de Montsant i el Parc Natural de la Serra de Montsant. «De jove vaig participar en diversos camps de treball i l’any passat un veí ens va comentar la idea, que nosaltres també volíem impulsar des de feia temps», explica la Silvia.
Així doncs, els impulsors van redactar un projecte i el van presentar a la Generalitat, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, perquè l’aprovés i l’inclogués en l’oferta de camps de treball del territori. El pressupost total s’apropa als 9.000 euros. Una inversió que inclou el cost de les activitats, el menjar i l’allotjament, entre altres serveis.
Les tasques realitzades des del passat 5 d’agost per aquesta vintena de joves s’han centrat, d’una banda en el manteniment de diferents espais públics del municipi, i de l’altra en la restauració i conservació de l’entorn de la Serra de Montsant. «Els joves han participat en un taller sobre com construir marges de pedra seca, que han impartit els tècnics del parc», detalla la Silvia i afegeix que «també han restaurat un itinerari de natura, La Carrerada, i han construït marges al Camí de la Font».
Pel que fa a la millora dels espais públics de la localitat, Meritxell Martorell, regidora de Cultura i Promoció Turística de l’Ajuntament de la Morera de Montsant, detalla que «ens han ajudat a pintar el parc infantil del municipi i a millorar l’enjardinament d’algunes zones». Durant aquests dies els joves han estat allotjats a l’edifici de l’antic Ajuntament.
Paral·lelament als treballs de millora, el grup de joves també ha recorregut el territori a fi de conèixer l’entorn. «Han tingut l’oportunitat de visitar la Cartoixa d’Escaladei, així com diversos cellers per conèixer la importància del món del vi per a la comarca del Priorat», detalla Meritxell Martorell. Durant aquests dies els participants del camp de treball han compartit la passió pel medi ambient i la natura. Tenint en compte l’èxit d’aquesta primera edició del camp de treball, els organitzadors confien a celebrar el pròxim any la iniciativa.