Reus instal·la més plaques i ja seran 14 els edificis públics amb energia solar

L’Escola Pi del Burgar i el CEPID sumen fotovoltaiques. Entre tots els equipaments produiran l’equivalent a 1.214 llars

Dos edificis municipals incorporaran noves plaques solars. Són l’Institut Escola Pi del Burgar, que ja comptava amb una instal·lació prèviament i en tindrà una altra, mitjançant una inversió de prop de 98.000 euros; i el Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), que estrenarà el seu primer muntatge amb un cost d’uns 139.000 euros. Ambdós projectes acaben de rebre llum verda per part del govern.

Amb això, aviat seran ja 14 els equipaments públics de titularitat de l’Ajuntament amb fotovoltaiques i sota el paraigua de l’empresa pública municipal Reus Energia. Entre tots, segons xifres del mateix consistori –un cop s’hagin posat plenament en marxa– produiran l’energia equivalent a 1.214 llars.

A hores d’ara, hi ha plaques a l’Escola Alberich i Casas, l’Escola Isabel Besora, l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, l’Edifici Mobilitat, Redessa II, el Dipòsit de Vehicles, el Mercat Central, el Pavelló Olímpic i la depuradora; les escoles La Vitxeta, Rubió i Ors i Pi del Burgar ja en tenien i n’afegiran més; a Redessa, l’inici de les feines és imminent i el CEPID també s’estrenarà amb les fotovoltaiques, segons l’última actualització municipal de les instal·lacions.

A curt termini

«L’Ajuntament, a través de Reus Energia, continua amb el desplegament de noves instal·lacions solars fotovoltaiques als centres educatius de la ciutat i a altres equipaments municipals», apunta el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio. «L’obra de la segona instal·lació solar fotovoltaica a l’Escola Rubió i Ors ja està licitada i estem en fase de signatura del contracte. Esperem poder iniciar les obres a finals d’any», especifica. «D’altra banda, la segona instal·lació a l’Escola Pi del Burgar es troba en fase d’aprovació i exposició pública del projecte. També la fase dos de l’escola la Vitxeta, que es troba en la mateixa situació. En tots dos casos caldrà licitar l’obra un cop tinguem l'aprovació definitiva dels projectes», afegeix el responsable de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Les intervencions programades a La Vitxeta (158.985 kWh/any, aproximadament), l’Escola Pi del Burgar (164.220 kWh/any) i el CEPID (175.000 kWh/any) figuraven als plans del govern reusenc per desplegar entre els anys 2024 i 2025. Les tres juntes generaran l’energia que equival a unes 155,7 llars.