El Port de Tarragona inicia la instal·lació de panells fotovoltaics a l’edifici de la Policia Portuària
La instal·lació comença aquest mes de setembre i es preveu que estigui finalitzada en 4 mesos
El Port de Tarragona ha començat la instal·lació de panells fotovoltaics al sostre i a les pèrgoles d’aparcament de l’edifici de la Policia Portuària, ubicat al Moll comercial, 154.
Es tracta d’uns panels d’energia solar fotovoltaica amb una potència nominal de 90Kw preveient que estaran en funcionament durant el primer trimestre de 2025.
L’adjudicació ha estat a l’empresa COMSA SERVICE amb un pressupost total de 144.175,59 sense IVA. L’objectiu principal d’aquesta instal·lació és la de continuar generant energia elèctrica provinent de fonts renovables i i potenciar el desenvolupament de solucions per a la implantació del Smart Grid, un sistema intel·ligent per a la gestió de l’energia verda de la futura comunitat energètica portuària així com utilitzar l’energia generada per autoconsum instantani.
Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica de 90 Kw dividida en dues actuacions. La primera sobre la coberta de l’edifici de la Policia Portuària instal·lant mòduls fotovoltaics amb una potència nominal de 50 Kw, i la segona actuació es fa a les pèrgoles en la zona d’aparcament de vehicles amb una potència nominal de 40 Kw.
La connexió de la producció es realitza a l’escomesa de l’edifici a mode d’autoconsum. L’energia sobrant s’abocarà a la part de baixa tensió de l’estació transformadora ET. 12.2. situada al moll de Reus del Port de Tarragona-.
La instal·lació dels panells solars té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària de Tarragona en el seu procés transició energètica.
Accions del Pla de Sostenibilitat
Amb aquesta nova instal·lació, el Port de Tarragona continua amb la implementació efectiva del seu Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030 que recull les accions sostenibles i de cura amb el medi ambient que permeten dur a la pràctica el seu compromís amb l’entorn. El Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona, dins del seu segon eix ‘Creixement Sostenible’, explica com aquest creixement s’aconsegueix “amb una transició energètica i un impuls de les infraestructures del Port per afavorir la millora de l’eficiència energètica i per l’ús prioritari d’energies renovables”.
Aquesta nova instal·lació augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix
energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, al Museu del Port, al club de Rem de Tarragona i al Refugi 1 del Moll de Costa.