<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tortosa forma joves contra actituds masclistes

La iniciativa Revisem-nos, impulsada per l’Associació Atzavara-arrels, treballa per erradicar aquesta problemàtica mitjançant tallers, dinàmiques i altres activitats grupals i individuals

27 noviembre 2023 08:19 | Actualizado a 27 noviembre 2023 12:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al llarg d’aquest cap de setmana s’han dut a terme diverses mobilitzacions per denunciar la violència envers les dones.

Aquestes accions han estat precedides també per diverses activitats per sensibilitzar que s’han anat fent al llarg de la setmana i que se sumen a les diverses iniciatives que entitats i administracions impulsen al llarg de l’any per posar solució a aquesta problemàtica.

Moltes d’aquestes treballen a partir de l’educació de la ciutadania, començant de manera individual, però mantenint un enfocament comunitari. És el cas del projecte Revisem-nos, impulsat pel Servei d’Atenció a Homes de les Terres de l’Ebre (SAHTE) Joves.

Aquest projecte, dut a terme per l’Associació Atzavara-arrels amb el suport de la Convocatòria de Projectes Socials de la Fundació la Caixa a Catalunya, ofereix de manera gratuïta atenció a homes joves d’entre 15 i 21 anys, que han exercit, exerceixen o creuen que poden arribar a exercir violència de gènere en les seves relacions afectives i que hi assisteixen de manera voluntària a diferents activitats.

Entre aquestes proposen tallers, atenció personalitzada, dinàmiques i altres activitats no mixtes que treballen per desmuntar estereotips, deconstruir masculinitats i generar actituds més crítiques davant els rols i sobre com s’exerceix el poder. Per revertir això, al capdavant hi ha un equip d’educadors especialitzats i amb formació en aquest àmbit.

Aquest projecte està destinat sobretot a homes joves d’entre 15 i 21 anys de les Terres de l’Ebre

Albert Llatje és un d’aquests professionals que imparteix tallers de masculinitats. «Es tracta d’una feina transversal , però treballant de manera comunitària que portem treballant des de fa cinc anys», diu afegint que es va començar a fer quan van detectar que era una necessitat que no s’oferia al territori.

El projecte emfatitza en canviar el focus i posar la responsabilitat i també la necessitat de fer un treball en els homes joves, els principals responsables d’aquest tipus de violència per aconseguir el benestar i la protecció de parelles i fills. En aquest sentit, s’organitzen formacions per a grups de persones més joves, centrats en el moment en què es comencen a formar les masculinitats i apareix el risc de tenir violències masclistes i erradicar aquesta problemàtica.

En un futur preveuen crear un grup d’adults. Explica Llatje que en aquest projecte, hi ha joves del territori que hi assisteixen voluntària, com és el cas de nois a qui el seu entorn li ha recomanat revisar l’actitud. D’altres, en canvi, han estat derivats de centres educatius o des dels equips d’assessorament i orientació psicopedagògic, entre altres.

Reversió d’actituds masclistes

La iniciativa tracta d’apoderar als participants a desenvolupar una activitat d’aprenentatge i servei, en el qual puguin desenvolupar i realitzar un seguit de tallers sobre la masculinitat i la construcció del gènere, creant així referents positius per acompanyar altres infants i joves en els processos de construcció i transformació en noves masculinitats.

Per fer-ho, organitza un conjunt de sessions d’atenció i intervenció psicosocial en els quals poden assistir homes joves en voluntat de canvi per revertir aquestes actituds.

Al mateix temps, el projecte busca motivar la creació de diversos grups amb la intencionalitat de dur a terme trobades de sensibilització, prevenció i intervenció en relació amb la violència masclista, la masculinitat hegemònica i els estereotips de gènere.

Tot això ho treballa mitjançant el treball grupal on prima l’escolta activa, la compartició d’experiències pròpies, el respecte, el creixement personal i l’aprenentatge col·lectiu.

Comentarios
Multimedia Diari