<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Móra d’Ebre treballa en l’ampliació del polígon per oferir nou sòl industrial

Hi ha demanda d’empreses que es volen establir al territori arran dels ajuts del Fons de Transició Nuclear

08 junio 2024 18:20 | Actualizado a 09 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Móra d’Ebre necessita més sòl industrial per donar cabuda a les empreses interessades en instal·lar-se al territori, aprofitant l’oportunitat que donen els ajuts lligats al Fons de Transició Nuclear. El polígon la Verdaguera compta amb dues fases executades, de 5,9 i 3,3 hectàrees, però amb el sòl pràcticament esgotat. De fet, només es disposa de tres petites parcel·les de 5.000 metres quadrats.

Ara l’Ajuntament ha intensificat les negociacions amb la Generalitat per fer possible l’ampliació del polígon, reactivant la proposta del 2020 per a una tercera fase a la Verdaguera. En concret, aquesta tercera fase del polígon té una superfície total de 178.700 metres quadrats al sud de la capital de la Ribera d’Ebre. L'àmbit total de l'àmbit PPU-I01 és de 201.751 metres quadrats de sòl, del qual un 60% és industrial i la resta per espais lliures i zones verdes i vials. L'altra unitat contempla una superfície de 99.361 metres quadrats de sòl, dels quals un 57,78% (57.409) són per ús industrial.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, s’ha reunit amb representants de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i d’ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l’Empresa) de la Generalitat per posar fil a l’agulla per ampliar el polígon. Ja al 2020, l’Incasòl va adquirir terrenys en previsió del desenvolupament del polígon la Verdeguera.

Segons expliquen des de l’Ajuntament, fruit de l’emplaçament de la localitat i atrets pel ajuts del Fons de Transició Nuclear (FTN), han estat diversos els projectes que han trucat a la porta per tal d’ubicar-se a Móra d’Ebre, però han topat amb aquesta falta de sòl disponible. «L’empresa que té més madur el projecte té unes necessitats inicials de 30.000 metres quadrats, pel que per nosaltres és una prioritat disposar d’aquest terreny en condicions de ser ocupat quan abans millor», explica l’alcalde al Diari.

«Confiem en què en el termini més breu possible es concretin actuacions al polígon i que els nous responsables al front de les institucions ens aportin certeses al territori», afegeix.

Oficina municipal

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha obert aquest any una oficina dinamitzadora per aprofitar al màxim les ajudes disponibles en el marc del Fons de Transició Nuclear, pensat per crear un teixit econòmic alternatiu davant la finalització de la vida útil de les centrals nuclears catalanes. Així, es treballa per facilitar l’arribada d’empreses interessades en operar o ampliar la seva activitat al territori.

Després de la liquidació de l’impost nuclear, els Fons de Transició de 2023 repartiran 83 milions d’euros. En l’última reunió de l’òrgan de governança del Fons, celebrada a Ascó, es va donar a conèixer que ja s’han rebut un centenar de sol·licituds d’ajuts en la convocatòria d’inversions d’alt impacte. Es tracta d’inversions privades d’uns 60 milions i que podrien generar fins a 300 llocs de treball.

Comentarios
Multimedia Diari