L’Ametlla de Mar destaca per la bellesa de les seues platges i l’aigua cristal·lina que les acaricia. Una bona opció per gaudir d’aquest entorn privilegiat és mitjançant les propostes aquàtiques. Tot i que aquest és l’estiu més atípic dels últims anys, les Terres de l’Ebre han estat un dels destins preferits per al turisme català i espanyol. L’Ametlla de Mar està sent una de les localitats més escollides per passar les vacances estivals. Una bona part de l’interès del turista de la zona se centra en activitats com l’snorkel i el submarinisme, que permeten observar el fons marí de la Cala, que presenta una gran riquesa natural. Segons explica Eli Bonfill, oceanògrafa i coordinadora de Plàncton Diving, centre situat a la urbanització de Les Tres Cales, «l’estiu va començar molt fluix, però a poc a poc ha anat creixent la demanda, les primeres setmanes de juliol van ser molt bones». Al centre calculen que estan treballant a un 80% del que ho van fer l’estiu anterior per aquestes dates. Durant l’agost les dades han estat molt positives i l’afluència ha augmentat. «Actualment estem treballant moltíssim, fins i tot ens costa donar hora», afirma Bonfill. El que sí que han notat, manifesta, és el canvi en el perfil del turista, ja que hi ha hagut una baixada dràstica en l’arribada del turista internacional, que s’ha substituït, en part, pel nacional.
La part positiva d’aquest canvi, segons la coordinadora, és que al tractar-se de turistes propers «molts dels qui vénen a fer el bateig s’interessen pel curs de busseig». De fet, amb el que va d’estiu, Plancton ha comptabilitzat el doble de cursos que durant tot l’any anterior.
Quant a les mesures de seguretat establertes per combatre la propagació de la Covid-19, Bonfill explica que el seu sector de ben segur que és un dels que millor s’han adaptat, ja que sempre han hagut de desinfectar amb cura els materials per les condicions de les activitats, i ara s’hi han afegit altres productes especialitzats. Com és habitual, tots els participants de les activitats han d’anar protegits amb mascareta fins a l’hora de la immersió i han de respectar la distància de seguretat. A més, s’han de desplaçar fins al punt de quedada amb el seu propi vehicle i no amb els de l’empresa, com es podia fer anteriorment.
Qui s’hagi submergit en les aigües de la Cala molt possiblement haurà quedat bocabadat amb la riquesa natural del seu fons marí, i és que el prat més gran de posidònia de Catalunya es troba a l’Ametlla de Mar. Es tracta de tot un bosc a sota l’aigua, ja que és l’hàbitat de més de 400 espècies d’organismes diferents. «Ens trobem persones que venen interessades pel prat», exposa l’oceanògrafa. Altres atractius de la zona són els molls, els sargs, els polps o les estrelles de mar. Tots els treballadors del centre són llicenciats en ciències del mar i biologia marina i, una part imprescindible del seu treball en les sortides són les explicacions sobre la flora i la fauna que es podran observar durant l’activitat.