<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els ajuntaments hauran de cofinançar els tractaments contra la plaga de la mosca negra i del mosquit

El Consorci de Polítiques Ambientals també busca solucions a l’exhauriment de la capacitat del dipòsit de Mas de Barberans

20 noviembre 2023 17:41 | Actualizado a 21 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) modifica el sistema actual de finançament de la lluita contra la plaga de la mosca negra i del mosquit. Ara, els ajuntaments hauran de cofinançar els tractaments contra les plagues.

En relació a la mosca negra, el COPATE ja ha traslladat als consells comarcals de la Ribera d’Ebre i del Baix Ebre, així com a la Diputació de Lleida, que es faria càrrec del 50% del finançament, una proposta per aconseguir 100.000 euros més, una inversió necessària per fer front a les necessitats de la plaga i fer els 6 tractaments previstos.

«Som conscients que no li agrada a ningú pagar per un servei que fins ara pagaven les administracions superiors però si no fem este pas, el COPATE es veurà obligat a reduir els tractaments planificats», ha declarat al respecte el president del COPATE, Ivan Garcia. En total són uns 40.000 euros la part que hauran de finançar els ajuntaments.

També contra la plaga del mosquit al Delta és necessària la compra de productes biocides i el lloguer d’hores d’avioneta per fer els tractaments. La Diputació de Tarragona està estudiant fer una millora de la seua aportació al COPATE que aniria en benefici dels municipis afectats. En el cas del mosquit ascendeix als 225.000 euros la part que hauran d’assumir els ajuntaments.

El pressupost global del COPATE per al 2024 ascendeix a la xifra de 19.939.000 euros.

D’altra banda, l’any que ve està previst que l’abocador de Mas de Barberans arribe al ple de la seua capacitat en la fracció resta, i des del COPATE hauran de licitar un nou emplaçament, segurament al de Tivissa. Aquest canvi d’ubicació està previst que també genere un sobrecost. L’any vinent, s’obrirà un parèntesi que s’espera que sigue inferior a dos anys, que representarà un increment dels costos del tractament de residus. Aquest augment ja es va avançar als ajuntaments i, en molts casos, ja han adaptat les seues ordenances fiscals per garantir un millor grau de cobertura del servei. L’ampliació del dipòsit està prevista per d’aquí dos anys, un cop resolt el tràmit urbanístic.

En la partida d’inversions del COPATE per a l’any vinent destaquen els 1,3 milions d’euros per a desplegar el Pla de Sostenibilitat de Turisme en Destinacions. També 250.000 euros per a la instal·lació d’un parc fotovoltaic al dipòsit de Mas de Barberans.

Comentarios
Multimedia Diari