El resultat final de l’experiència d’aquesta pandèmia ha estat que el sector del moble ha sortit reforçat i ha experimentat una pujada respecte a les vendes. Tot i això, en el moment de restriccions, les botigues van haver de tancar, ja que tenen una extensió superior als 400 metres quadrats, també van patir els tancaments municipals i comarcals, que van impedir el desplaçament dels clients a la Sénia.
Un cop relaxades les mesures anticovid, el balanç és bo. El sector del moble, tant en l’àmbit d’indústria com de comerç està en un bon moment, la demanda de mobles i elements de descans ha pujat respecte als anys anteriors. És l’altra cara dels confinaments: el fet que les famílies hagin d’estar més temps a casa, fa que es busque estar-hi el més còmode possible. «Els habitatges han estat el refugi de les famílies, i se li està donant més valor a la confortabilitat de la nostra llar», assegura la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia (Fecoms).
L’associació, a la que estan adherits la quasi totalitat de les empreses «té un projecte ferm i de futur per incrementar la comunicació i donar a conèixer l’existència d’aquest clúster que formen a la Sénia, on disposem de més de 20.000 m² d’exposició de mobles de tots els estils. A més de les empreses del sector que ens ajuden per la seva proximitat», comenta la presidenta Magda Fernández.
Des de la Fecoms, estan posant molts recursos per donar a conèixer i recordar els avantatges de venir a comprar a la Sénia. Entre les accions previstes destaca la planificació de fires o una nova web. «Hem de consolidar el que s’ha fet en els darrers anys, que ja en si és molt important: anar renovant i potenciant l’oferta conjunta», remarca Fernández.
El futur passa per l’oferta, l’especialització, l’experiència de l’usuari i el bon servei. Segons els comerciants, «és un bon moment per a la indústria del moble, l’augment de la demanda en l’àmbit nacional està implicant una major oferta de llocs de treball al sector. Durant aquest any 2021 s’han obert dues noves botigues, associades a la Federació, estem tornant a créixer».
Sota el lema ‘La Sénia, País del moble’ s’aixopluguen els més de 20.000 metres quadrats d’exposició i les botigues dedicades exclusivament al mobiliari, sofàs i decoració amb un ampli ventall de preus i una experiència en el sector única.
Bona part de la difusió a les xarxes socials es fa amb aquesta denominació i inclou altres campanyes com ‘Mobles a prova de vida’, la qual valoren positivament perquè «l’evolució de l’afluència de visitants, així com l’increment de vendes dels darrers anys ens fa pensar que aquesta campanya ha anat molt bé».
La marca va més enllà del màrqueting per vendre mobles i també se li busca un caire social i d’implicació en la societat. Així, alguns dels esports de base es presenten a les competicions amb el nom de ‘La Sénia, país del moble’. Magda Fernández indica que «l’esport el considerem una eina pel bon futur dels joves, fer propaganda amb aquests equips a més de tindre un objectiu comercial és una ajuda econòmica per mantenir la base dels seus organitzadors. Joventut i esport és un bon binomi».
El suport de l’Ajuntament sempre ha estat positiu, obert a propostes i projectes nous, per poder afirmar que ‘la Sénia té futur’.