Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Delta acull la fira ornitològica de referència a la Mediterrània

MónNatura Delta ultima la vuitena edició del Delta Birding Festival, amb més d’un centenar de propostes

18 septiembre 2022 11:46 | Actualizado a 20 septiembre 2022 15:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els aficionats a l’observació d’ocells tenen una cita obligada els dies 13, 24 i 25 de setembre al Delta Birding Festival. MónNatura Delta tornarà a ser el centre del món ornitològic amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats. La vuitena edició del Delta Birding Festival proposa sortides guiades, en vaixell, conferències, tallers, exposicions fotogràfiques i alliberament d’aus, entre moltes altres activitats, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general. Enguany, com a novetat, hi haurà el Delta Birding Festival Junior, que neix amb l’objectiu de donar veu i posar en valor als ornitòlegs del futur.

Les instal·lacions de la Fundació Catalunya La Pedrera al Delta de l’Ebre acolliran xerrades de ponents internacionals com l’americà David Sibley, autor de la famosa ‘Sibley Bird Guide’; conferències de temes més propers, com ara el seguiment de la creació del nou delta de la Tordera a causa del temporal Glòria; el naixement de la primera reserva de rapinyaires nocturns a Catalunya, o la presentació del recentment creat Observatori del Patrimoni natural i la biodiversitat a càrrec de Marc Vilahur, Director General de Polítiques ambientals i medi natural de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al DBF Junior, serà un espai en què les noves generacions d’ornitòlegs exposaran la seva visió sobre aquest món i explicaran els seus projectes. Es podran escoltar els testimonis de Carlos Perez Naval, creador de la guia d’Ocells d’ Espanya; Guillem Iturbe que amb la construcció de caixes nius col·labora en millorar els hàbitats del ocells; Maria Mira i el seu projecte de conèixer per estimar i protegir la natura; Genís Cunill amb el treball exhaustiu sobre el Canyissar de Tona o el paper en xarxes socials de les noves generacions en l’ornitologia catalana, amb Artur Morales i Otger Fortià.

Entre les propostes de la fira, organitzada conjuntament per MónNatura, Oryx i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), tenen una gran acollida les sortides en vaixell per veure ocells pelàgics a mar obert o limícoles a la badia del Fangar, les visites a la reserva integral de la llacuna de l’Aufacada o a la de Vilacoto, a l’interior d’una finca privada que normalment no es pot visitar. També tallers de seguiment de rastres d’animals o de gravació de cants d’ocells. Sortides nocturnes per descobrir els mussols i els enganyapastors, nombroses activitats per a infants dins el recinte de MónNatura Delta, i un reguitzell de concursos: de fotografia, d’identificació d’aus, per a nens, d’enregistrament de sons nocturns amb magnífics premis.

Un any més, no hi faltaran les taules rodones. Destaca «La importància de la ciència ciutadana en l’ornitologia», amb els responsables d’alguns dels principals portals que s’utilitzen per compartir dades faunístiques a Catalunya, o «El diccionari dels ocells del món», l’obra que per primera vegada dona nom en català a totes les espècies d’ocells del món, avalada pel Termcat amb la col·laboració d’experts de l’ICO i el Zoo de Barcelona, convertint la nostra llengua en una de les poques que ho tenen.

Al programa d’activitats ampli i atractiu, se li suma una gran fira amb varietat d’expositors de productes i serveis relacionats amb la natura, l’ecoturisme i l’observació dels ocells i la fauna, destacant la gran participació de les principals marques d’òptica i fotografia.

Comentarios
Multimedia Diari