Desè anversari del campus d’EUSES, a les Terres de l’Ebre

El centre educatiu, des del 2012, ofereix a Tortosa i Amposta estudis universitaris relacionats amb l’activitat física

20 marzo 2022 18:20 | Actualizado a 21 marzo 2022 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Campus de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) a les Terres de l’Ebre, adscrit a la Universitat Rovira i Virgili, celebra deu anys d’història. El centre, que divideix els seus estudis entre Amposta i Tortosa, ofereix la titulació universitària en Fisioteràpia a Tortosa i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) i un horari adaptat per a la possibilitat de combinar els dos estudis mitjançant un doble grau a més d’estudis post universitaris especialitzats.

Al llarg d’aquests deu anys, la institució educativa ha oferit aquesta oferta formativa basada en les ciències de la salut, concretament en l’àmbit de l’esport i l’activitat física. Els alumnes que s’hi han format han pogut complementar el seu aprenentatge i preparar-se per a la via laboral amb cursos de formació continua, jornades, pràctiques i estades de mobilitat a més de combinar classes teòriques amb classes pràctiques tant d’interior, realitzades en llocs com la piscina municipal d’Amposta com a l’aire lliure. En aquest sentit, Xavier Nadal, director acadèmic del Campus d’EUSES a les Terres de l’Ebre i professor del Grau de CAFE, destaca la ubicació del Campus i la descriu com excel·lent per a la realització d’activitats físiques que ajuden a desenvolupar les habilitats dels aprenents, ja que hi ha «unes instal·lacions esportives de primer nivell situades enmig de dos parcs naturals, el Delta de l’Ebre i els Ports, que permeten fer activitats esportives a la natura».

El campus de l’EUSES a les Terres de l’Ebre, va nàixer el setembre del 2012 com un projecte en clau territorial i al llarg d’aquests anys s’ha acabat convertint en un campus internacional que acull un 70% d’alumnes francesos. Tal com indica Nadal, això a més de complir una necessitat formativa, també és econòmicament beneficiós per al territori, «tenim alumnes provinents de diferents llocs com Andorra, València, el País Basc, Mallorca, Itàlia i sobretot vinguts de França... Que ens coneguin des de fora era un objectiu impensable que genera un impacte econòmic en el territori pel que fa a altres serveis com l’habitatge, la restauració o el turisme quan venen les famílies d’aquests estudiants».

Nadal, fa una valoració molt positiva d’aquests deu anys. Segons ha explicat al Diari de Tarragona, «el projecte va començar de manera humil, des de zero en un territori complicat pel baix volum de la població i ara hem complert el desè aniversari amb el màxim volum de matriculació en els graus que oferim». En aquest sentit, el director apunta la implicació de les institucions que, «a diferència d’altres llocs, ha estat total, tant per part de l’Ajuntament d’Amposta com pel de Tortosa, que han recolzat el projecte des del principi».

Actes de celebració

A principis de març es va col·locar una pancarta commemorativa de la dècada formant alumnes en l’àmbit de la salut, en un acte on hi van participar alumnes i representants del centre. També hi van assistir Miquel Subirats, primer tinent d’alcalde d’Amposta, el regidor d’Esports Marc Fornós i la regidora de Promoció i Turisme Esportiu Iris Castell.

Per celebrar el desè aniversari també s’han previst un seguit d’activitats que tindran lloc periòdicament, de forma mensual o bimensual, relacionades amb l’esport, l’activitat física i la trajectòria del campus. Així, l’efemèride se celebrarà amb propostes com un torneig de pàdel, una exposició amb fotografies participants en el concurs de fotografia anual del centre i una trobada entre professors, alumnes i exalumnes per compartir experiències i memòries. «Ara tenim altres activitats previstes, com per exemple curses d’orientació, de les que som seu del campionat de Catalunya», explica el director del campus a les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari