L'Ajuntament d'Amposta ha apostat per mantenir la 7a edició del Festival Internacional de Teatre i Circ, adaptant-lo a les mesures de seguretat sanitàries. El FesticAM ha escollit els espectacles amb criteris de qualitat i originalitat però també per l'adequació als espais i les necessitats d'organització. "Entre més de 200 propostes que s'havien presentat, s'han triat aquelles que millor podien dialogar des d'aquestes i amb aquestes circumstàncies", ha apuntat Jordi Príncep, directora de l'Escola de Teatre i Circ. 14 companyies presentaran 16 actuacions i tallers. S'hi inclouen tallers de dansa urbana que es faran als centres d'educació secundària i tancaran el Pla d'Impuls de la Dansa que s'ha implantat a la ciutat.
L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat la voluntat del consistori per no renunciar a celebrar les activitats culturals a la ciutat, adaptant-les a la situació "d'excepcionalitat" que suposa la pandèmia. "És gratificant presentar una nova edició del FesticAM perquè defensem que la cultura és segura", ha apuntat. "Aquest dimecres som la ciutat de Catalunya amb el risc de rebrot més baix però pot canviar i no podem dependre constantment d'això sinó que cal tirar endavant les activitats culturals amb el grau de seguretat que es requereix", ha insistit el batlle.
Tomàs ha apuntat que la celebració del FesticAM serà també "un revulsiu" a la situació que viu la ciutadania. "És el nostre gra de sorra per a la reactivació econòmica que necessitem però també, com fa temps que defenso, per a la reactivació emocional que cal per mantenir-nos en el dia a dia", ha dit l'alcalde ampostí.
Per assistir als espectacles del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta, entre el 8 i el 15 d'octubre, caldrà adquirir una entrada anticipada a través de la web de l'Ajuntament o de l'Escola de Teatre però totes les propostes són gratuïtes.
La regidora de Cultura d'Amposta, Inés Martí, ha destacat també que amb la nova edició del FesticAM acabarà a la ciutat al Pla d'Impuls de la Dansa en el qual ha participat la ciutat. Entre el 13 i el 15 d'octubre, es faran tallers de dansa urbana per als alumnes de secundària i es donarà el relleu per iniciar el Pla d'Impuls del Circ, amb el qual durant els pròxims dos anys la ciutat podrà programar, per un mínim import, espectacles patrocinats.
Príncep ha destacat que la d'enguany serà una edició "molt especial" perquè malgrat la situació, la ciutat referma el seu compromís per la cultura, perquè la cultura s'ha considerat com un "bé essencial" i un sector econòmic important, i perquè la diversitat de la programació escollida. "Les arts de carrer, menystingudes durant moltes dècades, estan demostrant la seva capacitat de reinvenció, d'adaptació, de compromís social i responsabilitat", ha destacat el director de l'Escola de Teatre i Circ.
"L'art és una forma de coneixement humà i s'ha tingut en compte aquesta premissa: espectacles per a viure des de dins, de tu a tu, de prop, sense parets, que ajudin a descobrir noves històries i relats i repensar que fem i que som. Hem volgut fer de les limitacions i restriccions una oportunitat per redibuixar el festival", ha destacat Príncep.