Aprofiten els subproductes de la cervesa per fer pinsos

10 marzo 2018 11:04 | Actualizado a 10 marzo 2018 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) participa al projecte LIFE Brewery en el qual es treballarà per recuperar els subproductes que genera la indústria cervesera, el concret el bagàs i el llevat, per fer pinsos per a l’aqüicultura. Els primers prototips de pinsos es desenvoluparan a les instal·lacions de Mas Bové, a Tarragona, i els assajos amb peixos a Sant Carles de la Ràpita. Es crearan tres dietes per a daurada (com a peix mediterrani), truita (com a peix d’aigua dolça) i llenguado (com a peix pla) i es provaran aquests pinsos amb bagàs i llevat enlloc d’altres ingredients d’origen marí.

El projecte vol afegir valor als subproductes alimentaris, reduir costos en la producció aqüícola i substituir la farina de peix per ingredients més sostenibles que redueixin la necessitat de capturar peixos salvatges. 

El sector cerveser europeu genera anualment més de 8 milions de tones de subproductes rics en matèria orgànica. D’aquests, aproximadament 7 milions corresponen al bagàs i el llevat, subproductes amb un alt contingut de nutrients i altres compostos d’interès que es poden transformar en ingredients per pinsos i substituir la soja o les patates, entre altres, que tenen un cost econòmic i ambiental més elevat. 

Els experts estimen que es podria posar en valor com a mínim el 75 per cent d’aquests subproductes generats pel sector cerveser europeu. El projecte el coordina Azti, i també hi participa, a més de l’IRTA, Riera Nadeu, el grup LKS i The Brewers of Europe. El pressupost és de més d’un milió i mig d’euros. El 60 per cent de la inversió procedeix de la Unió Europea. 

Comentarios
Multimedia Diari