Una conferència de l'alpinista Chus Lago enceta el Cicle de Muntanya 2018 de la Diputació de Tarragona

Fins al 22 de març, l'Auditori Diputació serà l'escenari de conferències i documentals els dijous a les 19.30h

16 febrero 2018 16:00 | Actualizado a 16 febrero 2018 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Chus Lago (Vigo, 1964) ha donat aquest vespre el tret de sortida al Cicle de Muntanya 2018, organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb Anima't. Més de 240 persones s'han aplegat a l'Auditori Diputació per escoltar l'alpinista, que amb només 22 anys va decidir emprendre una carrera per coronar els grans cims de la Terra. Lago va obtenir l'any 2004 el títol de Lleopard de les Neus, atorgat als qui aconsegueixen trepitjar els cim dels pics més altes de l'antiga Unió Soviètica, convertint-se així en una de les poques dones que ha assolit aquesta fita. Durant la conferència, sota el títol Seguint les petjades de gegants, ha tractat la seva experiència en les expedicions que ha fet a les regions polars. Ha explicat què la va moure a canviar els cims pels deserts glacials i ens ha fet un recorregut per les seves experiències a l'Antàrtida, Groenlàndia i el pol Sud geogràfic. També ha revelat, en primícia, que la propera expedició, que havia de ser a Groenlàndia, la realitzaran a l'Antàrtida degut a la gran inestabilitat del gel de l'illa danesa, una expedició formada per 3 dones i que vol conscienciar sobre el canvi climàtic i la preocupant situació de desgel dels casquets polars.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha assistit a la sessió inaugural i ha lliurat el primer premi honorífic del Cicle de Muntanya de la Diputació. Aquest primer reconeixement ha estat per a l’alpinista basc Alberto Zerain, desaparegut l’estiu passat a l’aresta mazeno del Nanga Parbat. Òscar Cadiach, amic de Zerain, ha recollit la distinció en nom de la família. El president ha destacat els valors del Cicle de Muntanya, el compromís, la lluita, el repte i la superació de tots els testimonis que al llarg de les onze edicions celebrades d'aquest cicle han fet cada vegada més gran el propi cicle. Ha agraït l'assistència de tot el públic i, en especial, d'un avi centenari que estava present a la sala, que són els autèntics protagonistes del Cicle de Muntanya.

El cicle continua cada dijous fins al 22 de març, amb documentals i conferències a càrrec de reconeguts alpinistes. Les sessions tindran lloc tots els dijous a les 19.30 h a l'Auditori Diputació (C. de Pere Martell 2, Tarragona). L'entrada és gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.

El següent acte del cicle serà la projecció de la pel·lícula Tras las huellas de Shackleton (22 de febrer, 19.30 h), dirigida per Javier Álvaro. Li seguirà la conferència Un pas més (1 de març, 19.30 h), a càrrec de l'escaladora Sílvia Vidal. El cicle continuarà amb la projecció de la pel·licula Bájame una estrella Miriam García Pascual (8 de març, 19.30 h), un documental de l'escalador Juanjo San Sebastián on l'autor ens endinsa en la vida de l'escaladora navarresa Miriam García Pascual (1963-1990). La sessió del 15 de març a les 19.30 h oferirà dues projeccions: el documental Mira, de Lloyd Belcher, i el curtmetratge Link Sar West, del director Jonathan Griffith, que va rebre el premi a Millor pel·lícula d'alpinisme al Bilbao Mendi Film Festival 2016. La conferència que clourà el cicle (22 de març, 19.30 h) anirà a càrrec dels alpinistes Òscar Cadiach i Ferran Latorre i portarà per títol La superació dels catorze cims més alts de la Terra. El periodista tarragoní Pep Suñé moderarà una conversa entre els dos alpinistes catalans que van assolir els 14 x 8.000 l'any 2017.

Comentarios
Multimedia Diari